Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
6. 9. 2014,
19.37

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Lucija Mlinarič

Sobota, 6. 9. 2014, 19.37

7 let, 12 mesecev

''Ti dve medalji mi pomenita več kot čisto zlato!''

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Lucija Mlinarič si je kotalkarsko konkurenco na evropski članski sceni pokorila tako v prostem programu kot tudi v kombinaciji. Imamo torej dvakratno evropsko prvakinjo.

Na evropskem prvenstvu v umetnostnem kotalkanju za člane in mladince, ki ga je gostil italijanski Roccaraso, so Slovenijo predstavljala štiri dekleta. Ob Luciji Mlinarič, ki je pobrala zlato v prostem programu in v kombinaciji ter zasedla četrto mesto v obveznih likih, še Ana Rejec (10. mesto v prostem programu), Teja Arčon (9. v obveznih likih) in Veronika Brešar (11. v obveznih likih). Vse so tekmovale v članski konkurenci.

''Ko sem prišla na evropsko prvenstvo, sem bila ganjena nad toplim sprejemom. Bala sem se, da me bo premagala trema, a je bilo ravno obratno. Bila sem nenormalno sproščena. Med mojimi nastopi so kotalkarski kolegi stoje navijali zame. To je bil nepozaben občutek. Po vsem tem, kar sem v zadnjem letu prestala v boju z rakom, mi ti medalji pomenita več kot čisto zlato. Ko sem postala državna prvakinja, še nisem bila prepričana, da sem dovolj dobra za medaljo na EP. A na zadnjih treningih pred EP mi je postalo jasno, da je to mogoče,'' je povedala dvakrat zlata Lucija Mlinarič.

Na SP bo Slovenija poslala šest deklet

Z evropskim prvenstvom pa kotalkarske sezone še zdaleč ni konec. Slovensko reprezentanco od 27. septembra do 11. oktobra čaka vrhunec – svetovno prvenstvo za mladince in člane v španskem Reusu. Tja bo naša država poslala dve mladinki (Tanito Kajo Černe in Ano Turel) ter štiri članice (Lucijo Mlinarič, Niko Arčon, Ano Rejec in Veroniko Brešar).

Lucija Mlinarič bo na SP ciljala na medaljo, po uspehu na EP ji je zadišala tudi zlata: ''Nimam časa za počitek. Zdaj me čakajo tritedenski treningi, nato pa svetovno prvenstvo. Zdaj ko sem državna in evropska prvakinja bi seveda rada postala tudi svetovna prvakinja. Da bi v eni sami osvojila tri krone, sploh ne bi bilo slabo. Moja največja tekmica v boju za naslov svetovne prvakinje bo moja dobra prijateljica, Italijanka Deborah Sbei.''

Ne spreglejte