Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
20. 5. 2014,
18.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Bruno Najdič Sonja Borovinšek odbojka Španija Češka Črna gora kvalifikacije

Torek, 20. 5. 2014, 18.07

8 let

Težave s poškodbami: Zdovčeva ostaja doma, najbrž tudi Borovinškova

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenske odbojkarice bodo na prvi turnir kvalifikacij za nastop na EP odšle oslabljene, saj zaradi poškodbe v Španijo ne bo potovala Anja Zdovc, pod vprašajem pa je tudi udeležba Sonje Borovinšek.

Poškodbe ključnih igralk slovenske reprezentance slovenskemu selektorju Brunu Najdiču pred začetkom kvalifikacij za nastop na evropsko prvenstvo povzročajo sive lase. Zdaj je jasno, da bo Slovenija na prvi turnir v madridsko Coslado odpotovala brez Anje Zdovc, pod velikimi vprašajem pa je tudi udeležba izkušene Sonje Borovinšek, ta si je po tednu po bolezni zdaj resneje zvila gleženj.

Lahko hodi, a …

"Zdovčeva bo ostala doma, izvajala bo terapije po navodilih naših fizioterapevtov. V Španiji je zagotovo ne bo, nismo pa je še prečrtali za drugi turnir na Češkem. Bomo videli, kako se bo nadaljevalo zdravljenje. Skrbi nas tudi poškodba Borovinškove, ta se je po tednu dni zaradi bolezni vrnila, a si je že na prvem treningu grdo zvila gleženj. Hodi sicer lahko, a če se do srede stanje ne bo izboljšalo, bomo v Coslado namesto nje vzeli zdravo igralko," je stanje v ekipi, ki ni ravno rožnata, opisal selektor Bruno Najdič.

Slovenska odbojkarska ženska ekipa ne skriva želje po drugem mestu in od tega cilja kljub težavam ne odstopa. "Cilji ostajajo isti, od tega ne odstopamo ne glede na to, s kakšno ekipo bomo nastopali. Sicer težava niso le poškodbe, tudi na igrišču še vedno ne delujemo tako, kot bi si želel. Imamo še nekaj težav, ki jih bomo poskušali v teh dveh dneh še odpraviti. Želimo si vsaj drugo mesto in naredili bomo vse, kar je v naši moči, da ta cilj dosežemo," še dodaja Najdič.

Šest točk bo premalo

Slovenska reprezentanca, ki se še nikoli ni uvrstila na evropsko prvenstvo, je na zadnjih kvalifikacijah v družbi Francije in Belgije osvojila le šest točk. Takrat zasedba je dvakrat premagala le Črnogorke, ki bodo tudi tokrat slovenske nasprotnice.

"Dejstvo je, da bomo morali ta izkupiček izboljšati, če želimo osvojiti drugo mesto. Sicer me ne zanima, kaj je bilo pred letom in pol, zanima me le sedanjost. Lahko bomo boljši kot v zadnjih kvalifikacijah, lahko tudi slabši. Črna gora je zdaj povsem drugačna ekipa kot lani, zato je nikakor ne smemo podcenjevati. Na prijateljskih tekmah z Madžarsko in Slovaško so bili dobri trenutki, tudi slabi, potrebne bo tudi nekaj sreče v končnicah niza. Konec koncev tudi Češka ni nepremagljiva, a menim, da se bomo za drugo mesto potegovali s Špankami in Črnogorkami. Po prvem turnirju bi bil nadvse zadovoljen že z zmagama nad domačinkami in Črnogorkami," je pripomnil slovenski selektor, ki bo svoj uradni krst dočakal že v petek, ko se bodo njegove varovanke pomerile z močnimi Čehinjami, deseto reprezentanco zadnjega evropskega prvenstva.

Ne spreglejte