Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 5. 2009,
21.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 22. 5. 2009, 21.32

8 let

Tesen poraz Hribarjevih izbrancev s Češko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je po četrtkovi tesni zmagi na pripravljalni tekmi z izbrano vrsto Češke dan kasneje doživela tesen poraz z 1:3.

Slovenske barve so v petek v glavnem zastopali igralci, ki na prvem srečanju niso dobili veliko priložnosti. V soboto se bosta ekipi, ki se pripravljata na drugi krog kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu, pomerili še enkrat.

Slovenski odbojkarji so srečanje dobro začeli, hitro povedli, v nadaljevanju pa jim je nekoliko popustila koncentracija, kar gre pripisati tudi temu, da so le tri ure pred tekmo še trdo trenirali in niso imeli pravega časa za počitek. Srečanje so danes začeli Rok Satler na mestu organizatorja igre, Tine Urnaut in Andrej Flajs kot sprejemalca, Davor Čebron in Alen Pajenk kot blokerja, Mitja Gasparini na mestu korektorja ter Sebastijan Škorc v funkciji prostega igralca. Urnauta je v tretjem nizu zamenjal Alan Komel, namesto Gasparinija je prav tako v tretjem nizu vstopil Alen Šket in znova navdušil Hribarja, priložnost pa sta dobila tudi Damir Šabec in Miha Plot, ki sta zamenjala Pajenka in Škorca. Na parket ni stopil Dejan Vinčič, ki je včeraj igral vso tekmo.

Šket v vrhunski formi

Slovenski odbojkarji so bili tudi v petek enakovredni Čehom, ki so celotno srečanje odigrali v svoji najboljši postavi. Čehi so v petek precej bolje sprejemali, zato so imeli več možnosti za boljšo organizacijo napada. Obe ekipi sta bili slabši v bloku. Po dobljenem prvem nizu so se naši tudi v naslednjih dveh dobro borili, se v končnici nevarno približali Čehom, ki pa so bili tokrat vendarle boljši. Slovenska reprezentanca je v maratonskem tretjem nizu zapravila celo zaključno žogo za izenačenje na 2:2 v nizih.

Selektor Gregor Hribar je bil zadovoljen s prikazano igro svojih varovancev. Najučinkovitejši je bil Mitja Gasparini, ki je dosegel 15 točk. "Še posebej pa moram znova pohvaliti Alena Šketa, ki je očitno v vrhunski formi. V polovici tretjega in četrtem nizu je namreč dosegel kar 14 točk. Izpostavil pa bi tudi Davorja Čebrona, saj je imel daleč najboljši izkoristek uporabljenih žog, od devetih jih je uspešno zaključil kar osem," je po srečanju povedal Hribar.

V soboto se bosta reprezentanci pomerili še enkrat, potem pa se slovenski odbojkarji vračajo domov, že v ponedeljek pa bodo odpotovali na Portugalsko, kjer jih čaka drugi krog kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu.

Ne spreglejte