Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 9. 2013,
8.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sašo Bertoncelj Rok Klavora Alen Dimic

Ponedeljek, 30. 9. 2013, 8.12

8 let

Telovadce v Antwerpnu danes čaka prvo sito SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Telovadce Saša Bertonclja, Mitjo Petkovška, Roka Klavoro in Alena Dimica danes na svetovnem prvenstvu v Antwerpnu, prvem v novem olimpijskem ciklu, čakajo kvalifikacijski nastopi.

Prvi bo na sceno stopil Dimic, ki ga že ob 10. uri čakajo nastopi na vseh šestih orodjih – v mnogoboju. Preostala trojica bo boj za finale začela ob 14. uri.

Slovenska odprava v Belgiji meri na dva finala; Bertonclja na konju z ročaji in Petkovška na bradlji. Cilj za Klavoro na parterju je uvrstitev do 20. mesta, medtem ko Dimic v mnogoboju meri na točkovni zbir med 84 in 85 točk.

Bertoncelj je to sezono najboljši slovenski telovadec, tudi edini slovenski moški finalist spomladanskega EP. Čeprav Škofjeločan na konju z ročaji že vrsto let spada v širši svetovni vrh, kolajne s SP za zdaj še nima v zbirki. "Uradni trening sem kar dobro preživel, šel sem skozi vajo, a je bilo še kar nekaj napakic. V kvalifikacijah grem na polno, brez taktiziranja," je večer pred tekmo iz Antwerpna sporočil Bertoncelj, ki bo po Dimicu prvi končal nastop, saj Slovenija v drugi skupini začne prav na konju, in dodal: "Vaja je tako težka, da se vsaj s tremo nimam časa ubadati. Upam, da bo šlo po načrtih."

Petkovšek, ki je do zdaj na SP ob dveh naslovih prvaka (2005, 2007) osvojil še eno srebrno kolajno (2002), je na zadnjih treh SP zapored (2009, 2010, 2011) nastope končal že v kvalifikacijah. Sam pravi, da če ne bi verjel vase, bi raje ostal doma. "Na SP sploh ne bi odpotoval, če ne bi vedel, da sem ob korektni izvedbi lažje različice sestave sposoben doseči okoli 15,600 točke, kar bi me vodilo v finale," je pred odhodom v Belgijo dejal Petkovšek, ki pa je na prizorišču SP zbolel. "Telesno nisem najbolje pripravljen. Pred odhodom sem doma fantastično telovadil, tu pa sem zbolel. A tekma je tekma, stisnil bom zobe in računam, da mi bo jutri pomagal adrenalin," je z nahodnim glasom večer pred tekmo razkril Ljubljančan.

Zadnji od Slovencev bo kvalifikacije opravil Klavora, ki dobre volje že nestrpno pričakuje nastop: "Na uradnem treningu sem pokazal nekaj srednjega, a smisel treninga je bil, da preizkusim tekmovalno orodje. Všeč mi je, tako da res že komaj čakam tekmo."

Poleg omenjene četverice je v Antwerpen pod vodstvom Aljaža Pegana odpotovala tudi Teja Belak, ki jo kvalifikacijski nastopi – tekmovala bo na preskoku, dvovišinski bradlji in gredi – čakajo v sredo.

Ne spreglejte