Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 5. 2018,
21.02

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

Alan Apollonio Jošt Zakrajšek

Sobota, 19. 5. 2018, 21.02

5 let, 11 mesecev

Svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah in parakajakaštvu, Szeged, 3. dan

Apollonio 15., Zakrajšek 22. na 1000 m v Szegedu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00
Jošt Zakrajšek | Foto Nina Jelenc

Foto: Nina Jelenc

V Szegedu je potekal tretji tekmovalni dan svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah in parakajakaštvu. Alan Apollonio je v kajakaškem finalu B na 1000 metrov zasedel šesto mesto, Jošt Zakrajšek pa je bil četrti v finalu C.

Anja Osterman se je uvrstila v polfinale na 200 metrov, v finale C na 500 metrov pa sta prišla kajakaša Apollonio in Simon Blaževič.

Danes je bil najbolj zaposlen Apollonio, ki je dopoldne najprej veslal v polfinalu kajakašev na 1000 metrov, nato v finalu B na tej razdalji, popoldne pa še v polfinalu na 500 metrov. V svoji polfinalni skupini na 1000 metrov je priveslal na peto mesto, kar je zadostovalo za uvrstitev v finale B. Na isti razdalji je v drugi polfinalni skupini veslal tudi Jošt Zakrajšek. V cilj je priveslal kot sedmi, tako da je prišel do finala C.

Manj kot dve uri po polfinalnem nastopu sta Apollonio in Zakrajšek veslala v finalih B in C. Alan Apollonio je v finalu B priveslal do šestega mesta, kar v končni razvrstitvi pomeni 15. mesto na 1000 metrov. Jošt Zakrajšek pa je nastopil v finalu C, kjer je bil četrti in se uvrstil na skupno 22. mesto. V finalu A se je zmage veselil Portugalec Fernando Pimenta, drugi je bil Madžar Balint Kopasz, tretji pa Španec Roi Rodriguez.

Alan Appolonio je končal na 15. mestu. | Foto: Vid Ponikvar Alan Appolonio je končal na 15. mestu. Foto: Vid Ponikvar

V kvalifikacijah kajakašic na 200 metrov je popoldne veslala Anja Osterman in v svoji kvalifikacijski skupini zasedla drugo mesto. S časom 40,353 jo je prehitela le Madžarka Dora Lucz, medtem ko je Ostermanova v cilj priveslala s časom 40,525. S tem si je zanesljivo priveslala polfinalni nastop, ki jo čaka v nedeljo ob 8.20.

Alan Apollonio in Simon Blaževič sta veslala v isti polfinalni skupini kajakaških enojcev na 500 metrov. Apollonio je v cilj priveslal kot šesti, Blaževič pa je postavil osmi čas. To pomeni, da bosta v nedeljo v finalu C na tej razdalji.

Ne spreglejte