Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 3. 2019,
19.25

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Teja Belak Tjaša Kysselef Rok Klavora

Sreda, 20. 3. 2019, 19.25

5 let

svetovni pokal, doha

Prvi dan razočaranje za Slovence

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Rok Klavora | Rok Klavora je obstal v kvalifikacijah. | Foto Vid Ponikvar

Rok Klavora je obstal v kvalifikacijah.

Foto: Vid Ponikvar

 Prvi dan kvalifikacij svetovnega pokala v športni gimnastiki v Dohi je slovenski reprezentanci prinesel razočaranje. Tjaša Kysselef in Teja Belak na preskoku ter Rok Klavora na parterju so obstali v kvalifikacijah, vsi daleč od finalnega nastopa najboljše osmerice.

Klavora je za svoj slab nastop prejel oceno 13,033 in osvojil 27. mesto. Najboljši v kvalifikacijah na parterju je bil Filipinec Carlos Edriel Yulo z oceno 14,600.

"Pri prvi diagonali sem naredil napako, nato še pri drugi. Vedel sem, da nimam več možnosti za finale in mi je nekako vse skupaj padlo dol. Naredil sem vajo do konca, ampak je bilo vse skupaj nekaj na pol, zato tudi takšna ocena. To moram hitro prespati in misli usmeriti proti evropskemu prvenstvu," je sporočil Klavora.

Belakova upa, da zdrži še dva tedna treningov

Boljša od obeh Slovenk na preskoku je bila tako kot v Azerbajdžanu prejšnji teden Kysselefova, ki je v Bakuju tekmovala v finalu. Za svoja skoka je prejela oceno 13,633 in bila 11. Belakova je končala na 14. mestu, prejela je oceno 13,399. Najboljša v kvalifikacijah je bila Rusinja Marija Paseka z oceno 14,850.

"Prvi skok danes je bil boljši kot tisti v Dohi, ampak še vedno premalo dober in sem padla. Drugega sem naredila brez težav. Zadnje čase prestopam čez črto pri doskoku, kar mi sodniki posledično odbijajo," pravi Teja Belak. | Foto: Vid Ponikvar "Prvi skok danes je bil boljši kot tisti v Dohi, ampak še vedno premalo dober in sem padla. Drugega sem naredila brez težav. Zadnje čase prestopam čez črto pri doskoku, kar mi sodniki posledično odbijajo," pravi Teja Belak. Foto: Vid Ponikvar

"Prvi skok danes je bil boljši kot tisti v Dohi, ampak še vedno premalo dober in sem padla. Drugega sem naredila brez težav. Zadnje čase prestopam čez črto pri doskoku, kar mi sodniki posledično odbijajo," je današnja nastopa pokomentirala Belakova in potožila nad bolečinami zaradi poškodb, ki jo pestijo zadnje tedne. "Upam, da zdržim še dva tedna treninga in se uspem pripraviti na evropsko prvenstvo," je dodala.

V četrtek bo v Dohi nastopila še Adela Šajn na gredi in parterju. Najboljšega slovenskega telovadca zadnjih sezon Saša Bertonclja v Katarju ni, saj je v Azerbajdžanu zbolel in se vrnil domov.

Preberite še:

Tjaša Kysselef
Sportal Kysselefova za konec sedma na preskoku
Ne spreglejte