Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 10. 2023,
14.45

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

plavanje Matija Medvešek Janja Šegel

Petek, 6. 10. 2023, 14.45

6 mesecev, 3 tedne

Svetovni pokal v Berlinu (1. dan)

Janja Šegel za uvod 20. in 17.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Janja Šegel | Janja Šegel je edina Slovenka, ki nastopa na svetovnem pokalu v Berlinu.  | Foto Nebojša Tejić/STA

Janja Šegel je edina Slovenka, ki nastopa na svetovnem pokalu v Berlinu.

Foto: Nebojša Tejić/STA

Plavalka ravenskega Fužinarja Janja Šegel je uvodni dan svetovnega pokala v Berlinu zasedla 17. mesto na 50 m prosto in 20. mesto na 50 m hrbtno. V Nemčiji edina zastopa barve Slovenije. V izjemno močni konkurenci je bila Korošica s 25,91 debele pol sekunde oddaljena od finala, zanj bi morala že v dopoldanskih kvalifikacijah plavati tudi osebni rekord. Več bržkone pričakuje v soboto od nastopa na 200 m prosto.

Neža Klančar
Sportal Ljubljančanka, ki se v vodi počuti bolje kot na suhem, a plavanje ni njena edina strast

Na 50 m prosto je bila najhitrejša Avstralka Cate Campbell (24,10) pred Švedinjo Sarah Sjöström, Američanko Torri Huske in mlajšo sestro Campbell Bronte. Na 50 m hrbtno je s 27,55 močno izstopala Avstralka Kaylee McKeown, Janja Šegel je bila z 29,58 blizu osebnemu rekordu.

"Zelo solidno za začetek sezone. Na 50 m prosto, tam je celo malo 'zamlela' in pustila nekaj čas, je hitrejša kot lani, na 50 m hrbtno le nekaj desetink od osebnega rekorda. Glede na časa, ki sva jih načrtovala, sva plan izpolnila. Njena glavna tekma bo februarsko svetovno prvenstvo v Dohi in formo bova gradila počasi po stopničkah," je nastop za STA pokomenitral trener Fužinarja Matija Medvešek.

O konkurenci pa: "To je prva liga. To je to, kar stalno iščemo in hodimo po Banjaluki in podobnih tekmovanjih. Tukaj so zbrani vsi in Janja take tekme potrebuje. Po mojih informacijah bo na prihodnjih tekmah še bolj ostro, najmočneje v Budimpešti čez 14 dni."

Neža Klančar bo od 20. do 22. oktobra nastopila v Budimpešti. | Foto: Ana Kovač Neža Klančar bo od 20. do 22. oktobra nastopila v Budimpešti. Foto: Ana Kovač

Ostali Slovenci bodo nastopili na naslednjih tekmah. V Atenah bo prihodnji teden plavala Katja Fain, v Budimpešti od 20. do 22. oktobra pa bodo poleg že omenjenih plavalk nastopili še Neža Klančar, Tara Vovk, Peter John Stevens, Sašo Boškan in Primož Šenica Pavletič. Gre za ogrodje reprezentance, ki naj bi decembra nastopila na evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v Romuniji.

Ne spreglejte