Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
24. 4. 2015,
9.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Urša Kragelj Tacen Solkan

Petek, 24. 4. 2015, 9.08

8 let

Sploh ne ve, kako bodo speljali tekmo Tacnu

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na prihajajočo sezono se vneto pripravlja tudi ena najboljših slovenskih kajakašic Urša Kragelj, ki na pripravljalni tekmi na Slovaškem v Liptovskem Mikulašu dosegla drugo mesto.

Urša Kragelj v zadnjih sezonah ni bilo postlano z rožicam. Po blesteči sezoni leta 2012, ko je bila najboljša kajakašica v svetovnem pokalu, se je Urša vselej ubadala s poškodbami, ki so ji preprečile nemoteno treniranje in tekmovanje. Težave so zdaj načeloma odpravljene. "Večinoma lahko normalno treniram. Še vedno moram vseskozi delati na temu, da mi ne gre na slabše. Lahko rečem, da večjih težav nimam," nam je v telefonskem pogovoru razkrila Urša.

Letos je pred njo zelo pomembna sezona, saj se bodo na svetovnem prvenstvu v Londonu lovile kvote za olimpijske igre v Rio de Janeiru. Urša na OI v Londonu ni nastopila. V izredno izenačenem dvoboju si je takrat olimpijsko vstopnico priborila Eva Terčelj, ki te dni nastopa na svetovnem prvenstvu do 23 let v Braziliji.

Prva izbirna tekma bo na sporedu začetek maja v Solkanu

Kot kaže se je primorska kajakašica na novo sezono dobro pripravila, saj je na močni mednarodni tekmi v Liptovskem Mikulašu priveslala drugo mesto. "Trenirala sem po svojih najboljših močeh, vendarle je pred nami zelo pomembna sezona," je povedala primorska kajakašica, ki že pogleduje proti izbirnim tekmam za slovensko reprezentanco. Prva izbirna tekma bo na sporedu začetek maja v Solkanu, potem pa se bodo tekmovalci preselili v Tacen. "Na progi v Solkanu sem ogromno trenirala, tako da ne vidim potrebe, da bi naredila še ne vem koliko treningov na tej progi. Čeprav je v Solkanu fino trenirati, ko imaš na voljo celo progo. V Tacnu namreč ne moraš veslati skozi zadnji padec, tako da sploh ne vem, kako bodo speljali tekmo. Sicer se da iti čez zadnji padec, vendar uničiš čoln," je še povedala Kragljeva, ki že nekaj časa živi v Ljubljani in večino treningov naredi v na progi pod Šmarno goro.

Ne spreglejte