Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 7. 2023,
7.07

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

umetnostno plavanje Nika Seljak

Petek, 14. 7. 2023, 7.07

9 mesecev, 3 tedne

Svetovno prvenstvo v plavanju in vodnih športih, Fukuoka, umetnostno plavanje

Krst Nike Seljak: Z novimi pravili se še lovimo, ocena mojega nastopa ni pričakovana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Nika Seljak | Nika Seljak je na uvodni tekmi svetovnega prvenstva v plavanju in vodnih športih v Fukuoki na Japonskem osvojila 27. mesto v tehničnem solu. | Foto Guliverimage

Nika Seljak je na uvodni tekmi svetovnega prvenstva v plavanju in vodnih športih v Fukuoki na Japonskem osvojila 27. mesto v tehničnem solu.

Foto: Guliverimage

Umetnostna plavalka Nika Seljak je na uvodni tekmi svetovnega prvenstva v plavanju in vodnih športih v Fukuoki na Japonskem osvojila 27. mesto v tehničnem solu. Enaindvajsetletnica je s tem odprla slovenske nastope na Japonskem, sploh prvič pa Slovenijo predstavljala v tem športu na tekmi najvišje ravni.

Z naskokom najboljša je bila v kvalifikacijah branilka naslova, Japonka Jukiko Inui, pred bronasto z lanskega SP v Budimpešti, Grkinjo Evangelio Platanioti, in Avstrijko Vasiliki Alexandri. Finale bo na sporedu v soboto.

Niko Seljak na Japonskem čaka še nastop v posamični konkurenci v prostem programu, s Karin Pesrl pa se bosta predstavili tudi med pari v prostem programu.

Z novimi pravili se še lovijo

"Nastop sem opravila dobro, po pričakovanjih, tako kot sem tudi trenirala. Ampak ker so letos nova pravila, s katerimi se lovijo tudi tekmovalke iz drugih držav, tudi ocena mojega nastopa ni pričakovana. Se bom pa po najboljših močeh pripravila tudi na naslednji nastop, ki bo v ponedeljek," je v izjavi za Plavalno zvezo Slovenije dejala Seljakova. Nika Seljak | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

"Sestavo je naredila odlično, ampak z napakami, ki so pripeljale do slabše ocene, saj smo dobili za oba prosta elementa osnovno oceno, torej se nam je težavnost zmanjšala na 0,5 za oba prosta elementa. Od sodnikov smo že prejeli povratno informacijo, tako da bomo poskušali odpraviti napake do proste sestave, ki bo v ponedeljek. Vseeno smo zadovoljni z nastopom in treniramo dalje," pa je o nastopu varovanke dejala trenerka Anja Zorko.

Osmerica Slovencev

Skupaj bo na Japonskem nastopilo osem Slovencev. Že v soboto dvakratno olimpijko Špelo Perše čaka tekma v daljinskem plavanju na deset kilometrov, prihodnji konec tedna pa bodo nastope začeli tudi tekmovalci v bazenskem plavanju, kjer bodo nastopili Neža Klančar, Janja Šegel, Tara Vovk, Katja Fain in Peter John Stevens.

Na SP, ki bo trajalo do 30. julija, bodo prireditelji razdelili tudi kolajne v vaterpolu in skokih v vodo, kjer pa Slovenija nima svojih predstavnikov. Skupaj bo ob 50-letnici prvenstev, prvo je bilo na sporedu leta 1973 v Beogradu, nastopilo 2.400 športnikov, ki si bodo razdelili 76 kompletov odličij in 5,67 milijona ameriških dolarjev nagradnega sklada.

Karin Pesrl, Nika Seljak
Sportal Slovensko umetnostno plavanje pred krstnim nastopom na SP
Ne spreglejte