Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 1. 2019,
21.43

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,02

5

Natisni članek

Ema Kozin boks

Četrtek, 31. 1. 2019, 21.43

5 let, 2 meseca

Američani zahtevajo vizum

Šok za Emo Kozin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,02

5

Ema Kozin Rudolf Pavlin | Ema Kozin in njen trener Rudolf Pavlin sta naletela na birokratsko težavo. | Foto Vid Ponikvar

Ema Kozin in njen trener Rudolf Pavlin sta naletela na birokratsko težavo.

Foto: Vid Ponikvar

Najboljša slovenska boksarka, svetovna prvakinja srednje in supersrednje kategorije Ema Kozin bi se morala 16. februarja v Denverju v Združenih državah Amerike pomeriti s Finko Sanno Turunen, a je danes ob obisku ameriškega veleposlaništva v Ljubljani doživela šok.

"Američani so Emi, njeni mami in očetu ter meni zavrnili pot v ZDA z Esto (elektronski sistem za avtorizacijo potovanja - Electronic System for travel Authorization - ESTA). Zahtevajo vizum, postopek za pridobitev pa traja več kot mesec dni, kar pomeni, da bo zamudila datum borbe," nam je sporočil Emin trener Rudolf Pavlin. "Smo popolnoma šokirani, saj, kot vemo, slovenski državljani vizuma za ZDA ne potrebujemo, za nameček smo v ZDA že bili lani in ni bilo nobenih težav."

Zdaj iščejo nadomestno borbo v Evropi

Dvoboj v Denverju tako odpade, Ema Kozin je izjemno razočarana, njen tabor pa se zdaj dogovarja za nadomestno prizorišče dvoboja, saj bo za slovensko šampionko ves cikel priprav in treningov šel v nič, če ne bo kmalu stopila v ring. "Dogovarjamo se za dvoboj v Evropi, upamo, da se bo zgodil v roku enega meseca," je še pojasnil Pavlin in priznal, da ga je zaplet popolnoma presenetil. "Na veleposlaništvu nam niso dali nobenih pojasnil," še pravi.

Nasprotnica bo najverjetneje Finka

Ema se navijačem zahvaljuje za podporo in se zaradi zapleta opravičuje, njen menedžer Mirko Skoko pa se zdaj trudi, da bi se njegova varovanka nekje v Evropi v februarju ali v marcu borila za katerega od šampionskih pasov. Veliko možnosti je, da bo njena tekmica ostala Finka Sanna Turunen.

Ameriški promotorji, ki organizirajo dogodek v Denverju, so odpoved pospremili z razumevanjem, nam je še povedal Pavlin in dodal, da je Ema v ZDA "pridobila lepo število navijačev, ki si jo želijo videti tudi v živo. Ta znani promotor zato upa, da bomo v prihodnje še sodelovali". 

Preberite še:

Ema Kozin Rudolf Pavlin
Sportal Po 14 zavrnitvah dobila tekmico. Pogum za spopad z Emo je zbrala 43-letna Finka.
Ne spreglejte