Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 1. 2015,
19.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ACH Volley odbojka liga prvakov liga prvakov

Ponedeljek, 26. 1. 2015, 19.28

8 let

Šmuc se ne želi posloviti s porazom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarji ACH Volleyja bodo jutri odigrali zadnjo tekmo lige prvakov. Že pred obračunom z Berlinom Recycling Volley so izgubili vse možnosti za napredovanje med 12 najboljših ekip.

A ne samo to, slovenski prvaki nimajo več možnosti niti za uvrstitev v pokal Cev, kamor se bodo uvrstile tri najboljše tretjeuvrščene ekipe iz vsake skupine. Na drugi strani so si Nemci že zagotovili napredovanje v drugi del lige prvakov, tako da tekma v dvorani Tivoli ne bo odločala o ničemer pomembnejšem, saj ni verjeti, da bi lahko Asseco Resovia v tekmi z Budvansko Rivijero izpustila prvo mesto v skupini C.

"Sam se s preračunavanjem nisem ukvarjal, tako da niti ne vem, ali imamo še kaj možnosti. Bi bilo treba preveriti, a kakršne so neuradne informacije, smo z Evropo letos končali. To pa nikakor ne pomeni, da se ne želimo posloviti z zmago. Če bomo ponovili igro iz Berlina, smo že blizu. Ne bi bili nezadovoljni niti s kakšno točko, v ligi namreč ne igramo le zato, da igramo, ampak da osvajamo točke. Pritiska ne bo, prepričan sem, da bomo pokazali več, kot smo na Poljskem, kjer se je še enkrat izkazalo, da nam Asseco Resovia že v osnovi ne leži," je dejal trener ACH Volleyja Tomi Šmuc.

Ljubljanski strateg v ekipi nima nobenih težav, vsi igralci so zdravi in motivirani. Kljub porazu se tekme v Berlinu radi spominjajo, najbrž je bila to na splošno njihova najboljša evropska predstava.

"Imeli smo priložnost, a ker je bila za večino od nas to prva tekma lige, smo jo zaradi pomanjkanja izkušenj izgubili. Tekmovanje si želimo končati z zmago, bo pa to težko, saj so za nami naporni dnevi. Pot na Poljsko in tekma proti Astec Triglavu sta nas utrudili, a vseeno menim, da nismo brez možnosti," je optimistično razpoložen avstralski sprejemalec Ljubljančanov Nathan Roberts, ki se veseli ponovnega srečanja z reprezentančnim kolegom Paulom Carrolom: "Med nama je vedno prisotna prva mera tekmovalnosti, tako da se torka že zelo veselim."

Ne spreglejte