Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 4. 2012,
19.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tanja Šmid

Nedelja, 1. 4. 2012, 19.37

8 let

Šmidova zmagala na Madžarskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Plavalka kranjskega Triglava Tanja Šmid je na odprtem prvenstvu Madžarske v Debrecenu zmagala na 100 m prsno z dosežkom 1:10,71.

V napetem finišu je za 16 stotink ugnala južnoafriško plavalko Ronwyn Roper. Še boljša je bila Šmidova v sobotnem polfinalu, ko je ob zmagi dosegla izid 1:10,21.

"Debrecen je bil v resnici test bazena pred majskim evropskim prvenstvom. Plavali smo relativno dobro, celo nad pričakovanji, bazen nam odgovarja, le nastop na 100 prsno se Tanji ni povsem posrečil. Morda zato, ker je tekma dolga, saj se 100 prsno običajno ne plava trikrat, izjema so le največje tekmo," je ocenil nekdanji velikan slovenskega in svetovnega plavanja Borut Petrič, ki je bil glede na videno tudi malce zaskrbljen nad evropskim prvenstvom, saj so kapacitete za pripravo tekme po njegovem mnenju malce premajhne.

Na odprtem prvenstvu Španije v Malagi pa je bil med Slovenci s četrtim mestom na 200 delfin najboljši Radovljičan Robi Žbogar (2:02,77). Njegova klubska kolegica Anja Klinar, ta nastopa poškodovana, je bila na 400 prosto s solidnim dosežkom 4:13,32 peta, Urša Bežan iz kranjskega Triglava pa se je v isti disciplini s 4:17,61 močno približala osebnemu rekordu in osvojila osmo mesto. Z dosežkom 4:05,77 je tako kot prejšnje blestela Španka Mireia Belmonte Garcia, ki je bila v nedeljo odlična tudi ob zmagi na 200 delfin (2:06,95).

"Pred odhodom so bili cilji nekaj višji. Anja je imela pred odhodom res težave s poškodbo, tukaj prikazala soliden kravl, ostalo pa je bilo malo pod pričakovanji. Robi se ta hip nekako ne najde in je plaval podobno kot nazadnje v Rusiji. Še najbolj zadovoljna je lahko Urša Bežan, a to težko ocenjujem, ker ne vem natančno v kakšni fazi treninga je in so za te ocene pristojni drugi, a Urša je tukaj dosegala osebne rekorde in se nekaterim močno približala, s čimer je v vsakem primeru lahko zadovoljna," je nastope v Španiji pokomentiral trener Miha Potočnik.

Omenjene slovenske plavalce naslednji nastop čaka 21. in 22. aprila v Banji Luki.

Ne spreglejte