Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 5. 2015,
17.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tanja Šmid

Nedelja, 24. 5. 2015, 17.44

7 let, 12 mesecev

Šmidova na tekmi dneva ugnala Vozlovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dvoboj reprezentantk Ljubljane in kranjske Zvezde, Tanje Šmid in Tjaše Vozel, na 200 m prsno je bil najbolj napet obračun mitinga v Ljubljani, na katerem je nastopilo okoli 900 plavalcev iz 9 držav.

Za tri desetinke sekunde je dvoboj v svoj pri odločila državna rekorderka Šmidova. Vozlova, ki nase opozarja z rekordi na 50 in 100 metrov prsno, na 200-metrski razdalji pa ta čas stalno napada, je bila tokrat boljša predvsem v prvi polovici, ko je imela sekundo naskoka, v drugem delu pa se je ta najprej močno stopila in Šmidova jo je v zadnji dolžini bazena vendarle prepričljivo prehitela.

"Očitno več treniram," je v šali moč v drugi polovici tekme pokomentirala plavalka kluba organizatorja Šmidova, nato pa razložila: "Prvih 150 metrov sem v dogovoru s trenerjem plavala malo bolj z rezervo, zato sem imela na koncu še veliko moči. Seveda sem Tjašo ves čas tudi videla, saj sva plavala ena ob drugi." Plavalka, ki je v soboto zmagala tudi na 100-metrski razdalji, je povedala, da se za tekmo ni posebej pripravljala: "Ta teden sem opravljala izpite in druge šolske obveznosti, slabo je bilo tudi vreme in ta tekma je bila le dober trening, zato sem z dosežkom zadovoljna."

Vesel je bil tudi njen trener Borut Petrič: "Tanja se po dolgotrajnih poškodbah počasi uspešno vrača. Že marca je dosegla normo za avgustovsko SP v Kazanu, pred dobrim tednom je v Dubrovniku dosegla celo izid 2:29,0, zdaj pa se pripravljava na poletje. Najin glavni cilj je norma za olimpijske igre v Rio de Janeiru, kar pomeni tudi nov slovenski rekord. Morda nama to uspe že čez 14 dni v Kranju."

Klinarjevi zmaga na 200 metrov prosto

Že v soboto je bil zanimiv ženski obračun na 200 metrov prosto, kjer je Radovljičanka Anja Klinar na koncu vendarle prepričljivo ugnala mlajšo klubsko kolegico Tjašo Pintar in nekdanjo reprezentantko kranjskega Triglava Niko Karlino Petrič.

V moški konkurenci je plavalec Ljubljane Anže Tavčar na 200 metrov prosto z 1:52,48 za dve sekundi ugnal Radovljičana Roberta Žbogarja in dosegel nov rekord mitinga. To mu je s 50,70 v nedeljo uspelo tudi na 100-metrski razdalji. Tavčar, ki sicer študira v ZDA, je bil najboljši še na 50 m delfin, hrbtno in prosto.

Med tujimi plavalci sta izstopala Madžar Bence Biczo z rekordom mitinga 2:00,15 na 200 m delfin in Srb Vuk Čelić, ki nastopa za kranjsko Zvezdo, z 8:12,22 na 800 metrov prosto, kjer je za dobro sekundo popravil rekord mitinga Radovljičana Luke Turka.

Ne spreglejte