Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 8. 2015,
23.02

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dejan Vinčić Andrea Giani Tine Urnaut odbojka evropska liga

Petek, 14. 8. 2015, 23.02

8 let, 3 mesece

Slovenski selektor: Smo ekipa, ki ne govori z besedami, ampak z dejanji na igrišču

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Od srca se mi je odvalil desetletni kamen," je takoj po zmagoslavju v evropski ligi dejal Dejan Vinčić, ki so ga po koncu turnirja izbrali tudi za najboljšega posameznika tekmovanja.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je izpolnila še drugi veliki cilj v sezoni. Potem ko si je maja zagotovila nastop na oktobrskem evropskem prvenstvu, je na zaključnem turnirju evropske lige v poljskem Walbrzychu osvojila prvo mesto in se uvrstila v svetovno ligo.

Andrea Giani, selektor Slovenije: "Že na začetku reprezentančne akcije smo postavili jasne cilje. Prvi je bil uvrstitev na evropsko prvenstvo, drugi uvrstitev v svetovno ligo. Že preden sem prevzel to ekipo, sem v slovenskih odbojkarjih videl velik potencial, igralce z zelo dobro tehniko in veliko volje do dela. To sem izkoristil, delali smo zares veliko in obrestovalo se nam je. Vseh petnajst igralcev, ki sem si jih izbral za ta reprezentančni ciklus, je iz treninga v trening napredovalo, dvanajsterica tistih, ki je bila danes tukaj, pa je pokazala tisto, kar od njih zahtevam in pričakujem. Naš uspeh se je gradil iz tekme v tekmo, iz zmage v zmago. Imamo ekipo, ki sledi svojim ciljem. A ne z besedami, z dejanji na igrišču."

Tine Urnaut, kapetan Slovenije: "Uspelo nam je in presrečni smo. Vedeli smo, da imamo potencial in da nam končno lahko uspe. Tudi, ko se nam v prejšnjih letih ni izšlo, smo vztrajali in bili potrpežljivi. Od lanskega polfinala, ko smo izgubili proti Grčiji, smo vedeli, da si česa takega ne bomo več privoščili. Na vsakem treningu in vsaki tekmi smo delali na najvišji ravni in tudi sem, na Poljsko, smo prišli z jasnim ciljem. Za nas je štela le zmaga."

Dejan Vinčić, podajalec Slovenije: "Od srca se mi je odvalil desetletni kamen. To smo sanjali že na vseh teh naših reprezentančnih akcijah. Vedno smo bili blizu, a se nam ni izšlo. Zaslužili smo si to zmago in rad bi se zahvalil celotni ekipi, vsakemu posamezniku, saj smo vsi zaslužni za ta uspeh. Zelo veliko smo delali, zelo dobro trenirali in ta uspeh smo si zares zaslužili. Nocoj sem najsrečnejši človek na svetu."

Ne spreglejte