Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 8. 2015,
19.29

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dejan Fabčič paralimpijske igre

Sreda, 19. 8. 2015, 19.29

2 leti, 11 mesecev

Slovenski paraolimpijec ostaja v boju za Rio

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prvi dan svetovnega prvenstva v šprintu na mirnih vodah, ki ta teden poteka v Milanu, so se na regatno polje podali parakajakaši, parakanuisti in parakajakašice.

Slovenske barve je zastopal Dejan Fabčič, ki je v svoji kategoriji nastopil zelo dobro in si z drugim mestom v polfinalni skupini priveslal uvrstitev v finale A. S tem Fabčič ostaja v igri za osvojitev ene od šestih kvot za nastop na paraolimpijskih igrah v Riu de Janeiru 2016.

Fabčič je že v dopoldanskem delu programa svojo prvo nalogo – uvrstitev v polfinale – opravil brez večjih težav. V svoji kvalifikacijski skupini je v cilj priveslal četrti, kar je bilo dovolj za napredovanje v popoldanski del tekmovanja. V predtekmovanju je imel skupno osmi čas.

Še hitreje je veslal v popoldanskih polfinalnih preizkušnjah, kjer je bil dve sekundi hitrejši kot v prvem nastopu na svetovnem prvenstvu. Štartal je zelo odločno in sledil tempu favorita prvenstva, Avstrijca Markusa Mendyja Swobode. V srednjem delu je sicer kazalo, da mu že nekoliko pohajajo moči, a je v zadnjem delu proge pospešil na vso moč in v cilj priveslal drugi.

Prav to, kar je upal

"To je bilo prav to, kar sem upal, da bom prikazal in da moje delo ne bo šlo v nič. Po predtekmovanju sem bil malo razočaran, saj od sebe nisem dal 100 odstotkov. V polfinalu pa je bilo tako, kot sem želel. Čas s treningov sem izboljšal za sekundo, ampak na tekmi je drugače, ker je še zmeraj prisotnega malo adrenalina. Prvih 50 metrov sem ga poskušal loviti, potem pa sem tako ali tako vedel, da bo šel naprej, ampak na koncu niti ni pobegnil kot ponavadi. Že po tem sem vedel, da bo dober čas. Tokrat sem za spremembo zelo dobro štartal, potem mi je v srednjem delu malo padel ritem, ampak na koncu sem poskušal vleči še na hrbet, kot smo se dogovorili, čeprav me je malo zmanjkalo," je povedal Fabčič.

Ne spreglejte