Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
13. 7. 2018,
15.15

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Titan FC 50 MMA Uroš Jurišič

Petek, 13. 7. 2018, 15.15

5 let, 9 mesecev

Slovenski junak Uroš Jurišič pokazal šampionski pas

Slovenski junak o borbi kariere: Tudi če bi mi zlomil roko, ne bi odnehal #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Uroš Jurišič | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Najboljši slovenski MMA-borec Uroš Jurišič je po zmagi kariere pred 14 dnevi stopil še pred slovensko javnost. Pokazal je svoj šampionski pas v Titan FC, ki ga je na Floridi osvojil po zmagi že v prvi rundi nad Američanom Josejem Caceresom. ''Bil sem pripravljen na vse, na koncu se je hitro končalo,'' pravi slovenski junak.

Uroš Jurišič 1
Sportal Američan ni vedel, kaj ga je zadelo: Uroš Jurišič z giljotino ekspresno do šampionskega pasu! #video

To je bila zanj že tretja zaporedna zmaga v tem tekmovanja - Titan FC med pet najboljših MMA-organizacij v ZDA - in že deveta zaporedna v profesionalni karieri, ki jo je začel pred šestimi leti. "Sprva sploh nisem vedel, da se bom boril za pas, a ko je Caceres objavil, da si želi mene, sem ta članek delil po vseh računih na družabnih omrežij in po svoje prisilil vodilne pri Titanu, da organizirajo to borbo," je ozadje dvoboja, ki ga je popeljal do šampionskega pasu, predstavil 25-letni slovenski borec.

Tako je Jurišič pred 14 dnevi šokiral Američana:

Ne bi se predal, tudi če bi mu zlomil roko

Sprva ni šlo vse tako, kot mora, saj se je bolj kot s treningi ubadal s financami pred odhodom v Ameriko.

"Najprej je bilo nekaj težav, zadnjih 14 dni pa sem se res odločno počutil in brez težav sem znižal tudi težo. Uspešne priprave so se poznale tudi pri borbi, ki sem jo zelo hitro končal. Pripravljen sem bil tudi na borbo na razdaljo, na daljšo vojno, tudi če bi mi roko zlomil, ne bi predal. Skratka pripravljen sem bil na vse," je še dodal Jurišič, ki ga je na petkovi novinarski konferenci v Jungle Gym na Leskoškovi 10 v Ljubljani pozdravilo ogromno prijateljev. Povabil je vse, ki so mu vaj malce pomagali na tej uspešni poti, in se vsakemu zahvalil.

Hvaležen je vsem, ki so mu pomagali: "Ta pas ni samo moj, ampak od vseh, ki so me podpirali in mi stali ob strani."

Kdaj bo naslednjič v akciji?

Jurišič upa, da mu je zadnja zmaga in osvojitev šampionskega pasu odprla vrata do prestižnega UFC. Klica za zdaj še ni bilo, zato si je že pripravil rezervni načrt.

"Če poziva ne bo, se bom novembra boril na dogodku v Kopru, ki ga bo organiziral Miran Fabjan. Slovenski Rocky te dogodke vedno zelo dobro in profesionalno organizira, tudi moj nasprotnik (Hrvat Ivan Gluhak) je zelo dober. Ima več kot 20 profesionalnih borb (18 zmag, osem porazov). Mislim, da bo to zelo dobra borba, če se bo zgodila, a kot sem že rekel, lahko se zgodi, da me prej pokličejo z UFC, kar bom definitivno izkoristil," je se je bližnje prihodnosti dotaknil za zdaj še neporažen slovenski bojevnik.

S Titanom se za nadaljnje sodelovanje ni dogovoril, saj je bil šef te organizacije prepričan, da je le še vprašanje časa, kdaj ga bo aktiviral UFC, že dalj časa sanje Ljubljančana. 

Ve, da bo enkrat v UFC. Kdaj? "Ni pomembno," pravi. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Ve, da bo enkrat v UFC. Kdaj? "Ni pomembno," pravi. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"UFC kot NBA v košarki ali liga prvakov v nogometu"

"V primeru, če kdo ne ve. UFC je kot NBA v košarki ali liga prvakov v nogometu. Najmočnejša MMA-organizacija na svetu, zato so sanje vsakega borca, da se nekega dne bori po okriljem te ustanove," še dodaja Jurišič, ki pa pravi, da se mu ne mudi: ''Vem, da bom enkrat tam, kdaj, ni pomembno. Vem, koliko in kako treniram in koliko vlagam v ta šport. Prepričan sem, da bomo enkrat tam in bomo tam ostali."

Naslednjo soboto bo Uroš Jurišič tudi gost sobotnega Sportalovega intervja. Povedal je marsikaj zanimivega, zagotovo tudi kaj takega, kar o njem do zdaj še niste vedeli.  

Preberite še:

Ema Kozin
Sportal V Budimpešti premagala tako nasprotnico kot sodnico, septembra na spektaklu v Zagrebu
Tyson Fury Sefer Seferi
Sportal Znan naslednji tekmec Tysona Furyja
 
Ne spreglejte