Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 3. 2017,
11.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Kevin Venta

Petek, 10. 3. 2017, 11.20

6 let, 6 mesecev

EP v strelstvu, zračna pištola (m)

Slovenski adut pregorel v preveliki želji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tarča | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski strelec Kevin Venta se je nadejal vrhunski uvrstitvi na domačem evropskem prvenstvu z zračnim orožjem v Mariboru, na današnji tekmi z zračno pištolo pa je enostavno pregorel v preveliki želji in s 572 krogi zasedel 38. mesto.

Na današnji tekmi sta nastopila še dva slovenska strelca: Sašo Stojak je s 562 krogi osvojil 62., Blaž Kunšek pa s 560 krogi 66. mesto. Slovenija je ekipno tekmo s 1694 krogi končala na 13. mestu. Zmagala je Rusija s 1734, druga je bila Ukrajina s 1728, tretja pa Srbija s 1727 krogi.

Venta težko nadzoroval čustva in misli

Najboljši slovenski strelec v zadnjih letih s pištolo je v štajersko prestolnico prišel s sijajno popotnico, saj je na nedavni tekmi svetovnega pokala v indijskem New Delhiju osvojila 12. mesto, na domači veliki tekmi pa ga je povsem zdelala trema.

"V Maribor sem prišel dobro pripravljen, a domača tekma je naredila svoje. Vseskozi sem čutil nervozo in tremo, težko sem nadzoroval svoja čustva in misli," je takoj po tekmi dejal Kevin Venta in dodal: "Zame so domače tekme vselej težke, lažje mi je nastopati v tujini. Tekma se mi je ponesrečila, v tej izostreni konkurenci pa mi je enostavno zmanjkalo nekaj krogov. Ob tem sem imel ogromno močnih devetk, tudi to mi je 'odneslo' boljši rezultat."

Največji slovenski adut za vrhunsko uvrstitev ni bil kos pritisku. | Foto: Največji slovenski adut za vrhunsko uvrstitev ni bil kos pritisku.

Pod pričakovanji sta nastopila tudi Stojak in Kunšek. "Zame je bilo kar napeto, predvsem to velja za začetek tekme, ko sem na svojih ramenih začutil močan pritisk nastopa pred domačimi gledalci, ob tem pa sem tudi sam preveč 'kompliciral' na strelski črti. V drugi polovici tekme sem se sprostil in prikazal veliko boljšo predstavo. Vidim in čutim, da imam še veliko rezerve in lahko napredujem. V Mariboru se mi ni izšlo, a tekmo bom vzel kot močno spodbudo za naprej," je po današnji tekmi dejal Stojak, medtem ko je Kunšek dodal: "Na mariborsko tekmo sem se po psihološki plati dobro pripravil, a že med celotno letošnjo sezoni mi zadeve enostavno ne stečejo. Današnja tekma je bila enostavno preslikava mojih letošnjih nastopov."

Danes bo na sporedu še članska ženska tekma z zračno puško, slovenske barve pa bodo zastopale Živa Dvoršak, Urška Kuharič in Sonja Benčina.

 

 

Ne spreglejte