Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 9. 2018,
11.08

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

Kevin Venta Strelstvo

Torek, 4. 9. 2018, 11.08

5 let, 7 mesecev

SP v strelstvu, 2018

Slovenec si je pristreljal 16. mesto na svetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00
Kevin Venta | Kevin Venta je na SP zasedel 16. mesto v disciplini malokalibrsko pištolo na 50 metrov.  | Foto OKS/Aleš Fevžer

Kevin Venta je na SP zasedel 16. mesto v disciplini malokalibrsko pištolo na 50 metrov.

Foto: OKS/Aleš Fevžer

Slovenski strelec Kevin Venta je na svetovnem prvenstvu v južnokorejskem Changwonu zasedel 16. mesto v disciplini malokalibrska pištola na 50 metrov. Ormožan je v tej neolimpijski disciplini zadel 552 krogov, zmagal pa je Indijec Om Prakash Mitharval s 564 krogi.

Srebrno kolajno je osvojil srbski strelec Damir Mikec, ki ima tudi slovenski potni list. Beograjčan je zadel 562, tretjeuvrščeni Južnokorejec Daemyung Lee pa 560 krogov.

Venta je v šestih serijah po deset strelov trikrat zadel po 92, po enkrat pa 95, 91 in 90 krogov, kar mu je v konkurenci 66 strelcev prineslo uvrstitev med "top 20" na letošnjem svetovnem prvenstvu.

Živa Dvoršak
Sportal Živa Dvoršak in Boštjan Maček najmočnejša aduta v Changwonu

Danes so bile na sporedu tudi eliminacije za sredino kvalifikacijsko tekmo v prav tako neolimpijski disciplini malokalibrska puška leže na 50 metrov. Nosilec treh olimpijskih odličij in najboljši slovenski strelec vseh časov Rajmond Debevec se je s 617,2 kroga prebil na glavno tekmo, na kateri bo nastopilo 60 strelcev iz celega sveta. V eliminacijah je bil najboljši Danec Steffen Olsen s 626,5 kroga.

Rajmond Debevec se je v neolimpijski disciplini malokalibrska puška leže na 50 metrov prebil na glavno tekmo. | Foto: Rajmond Debevec se je v neolimpijski disciplini malokalibrska puška leže na 50 metrov prebil na glavno tekmo.

V sredo bosta poleg Debevca na veliko sceno stopili še Jasmina Maček in Anja Prezelj. Pred Mačkovo je prvi dan dvodnevnega tekmovanja v trapu, medtem ko bo Prezljeva nastopila v mladinski konkurenci z zračno pištolo na 10 metrov.

Ne spreglejte