Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 5. 2018,
13.32

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

Kevin Venta Rajmond Debevec

Petek, 25. 5. 2018, 13.32

5 let, 11 mesecev

Venta znova med "top 15", Debevcu se je zalomilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00
Kevin Venta

Slovenski strelec Kevin Venta je na današnji tekmi svetovnega pokala v Münchnu s 579 krogi zasedel 13. mesto z zračno pištolo, medtem ko je Rajmond Debevec v disciplini malokalibrska puška trojni položaj s 1.159 krogi osvojil skromno 71. mesto. Denis Bola Ujčič je na tekmi z MK športno pištolo na 25 metrov s 556 krogi zasedla 84. mesto.

Kevin Venta je v bavarski prestolnici dosegel svoj tretji najboljši izid na tekmah za svetovni pokal. Današnjo preizkušnjo je osmič v svoji relativno kratki karieri končal med "top 15", svoji do zdaj najboljši uvrstitvi na najvišji tekmovalni ravni je dosegel lani v New Delhiju, ko je z malokalibrsko pištolo na 50 metrov osvojil 11. mesto, z zračno pištolo na 10 metrov pa 12. mesto.

Ormožan je prvo polovico današnje tekme v Münchnu odstreljal povprečno, njegove serije 96, 96 in 95 zgovorno pričajo o tem, v drugi polovici preizkušnje pa je svoj nastop dvignil na veliko višjo kakovostno raven ter dvakrat zadel po 97, enkrat pa 98 krogov. Venta je za slovenskim rekordom, ki je v njegovi lasti, zaostal za šest krogov, drugi prijavljeni slovenski tekmovalec Sašo Stojak pa na današnji tekmi ni nastopil. V kvalifikacijah je bil najboljši Rus Artem Černousov s 590 krogi.

Legendi športnega strelstva Rajmondu Debevcu se je v Nemčiji povsem ponesrečil nastop. | Foto: Vid Ponikvar Legendi športnega strelstva Rajmondu Debevcu se je v Nemčiji povsem ponesrečil nastop. Foto: Vid Ponikvar

Na strelišču v Münchnu se je povsem zalomilo Debevcu, ki je dosegel enega svojih najslabših izidov, odkar nastopa na tekmah za svetovni pokal. V kraljevski strelski disciplini je zadel skromnih 1.159 krogov, od tega 389 v klečečem, 391 v ležečem ter 379 v stoječem položaju, za svojim četrtkovim eliminacijskim izidom pa je zaostal za kar deset krogov.

V četrtkovih eliminacijah se je zalomilo Robiju Markoji, njegovih 1.154 krogov (386 v klečečem, 395 v ležečem in 373 v stoječem položaju) ni zadostovalo za preboj na današnjo glavno tekmo.

Denis Bola Ujčič, edina slovenska predstavnica z MK športno pištolo na 25 metrov, je tekmovanje končala v drugi polovici nastopajočih. V preciznem streljanju je zadela 279, v hitrostrelnem pa 277 krogov.

Ne spreglejte