Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 10. 2018,
13.33

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

MK Group Kempinski Palace Portorož Go to Barcolana PR članek

Četrtek, 4. 10. 2018, 13.33

5 let, 6 mesecev

Slovenske jadrnice na Barcolano letos iz Portoroža

Oglasno sporočilo

Vsi ljubitelji jadranja vedo, kaj bodo počeli drugi vikend oktobra. Letos namreč poteka že 50. jubilejna Barcolana in najboljši jadralci bodo zbrani tako rekoč za vogalom. Barcolana v Trst že tradicionalno privabi množice tekmovalcev in gledalcev in Trst tisti čas postane največje športno središče na svetu. Slovenski jadralni navdušenci pa lahko že en dan prej, v soboto, 13. oktobra, z začetkom ob 11. uri spremljajo slovenske jadralne posadke v regati Go to Barcolana from Slovenia, ki letos poteka že petič. Prvič v Portorožu.

Kempinski Palace Portorož je petzvezdični superior hotel, ki po temeljiti prenovi leta 2008 pooseblja edinstveno kombinacijo tradicionalnega in modernega dizajna. (Foto: Kempinski Palace Portorož) | Foto: Kempinski Palace Portorož je petzvezdični superior hotel, ki po temeljiti prenovi leta 2008 pooseblja edinstveno kombinacijo tradicionalnega in modernega dizajna. (Foto: Kempinski Palace Portorož) Glavni pokrovitelj regate je postal Kempinski Palace Portorož, izpred katerega bodo slovenski jadralci tudi štartali. Če je Trst poznan kot pristaniško mesto, lahko za Portorož trdimo, da se tudi po zaslugi hotela Kempinski Palace Portorož razvija v luksuzno turistično destinacijo. Gledalci bodo tako lahko regato in najboljše slovenske jadralce opazovali na prečudoviti sceni ob najprestižnejšem hotelu v Sloveniji, ki letos praznuje 10. obletnico.

Tomislav Hrala, direktor prodaje in marketinga v hotelu Kempinski Palace Portorož. (Foto: MK Group) | Foto: Tomislav Hrala, direktor prodaje in marketinga v hotelu Kempinski Palace Portorož. (Foto: MK Group) "Postati partner največje in najprestižnejše regate na svetu ter regate Go to Barcolana from Slovenia je za nas čast. Skupaj z našimi lastniki MK Group vemo, kako zelo imajo na Obali radi jadranje in vse, kar spada zraven. Zato na vseh lokacijah, kjer smo kot skupina prisotni, ne vlagamo samo v naše hotele, temveč želimo pomagati pri razvoju celotne destinacije. Veseli nas, da nam je uspelo regato Go to Barcolana from Slovenia pripeljati v Portorož in prebivalcem ter gostom za en dan pričarati delček vzdušja največje regate na svetu," je povedal Tomislav Hrala, direktor prodaje in marketinga v hotelu Kempinski Palace Portorož.

A to ni edino presenečenje letos, za katerega so poskrbeli v hotelu Kempinski Palace Portorož in njihov lastnik MK Group. Letošnji ambasador regate Go to Barcolana from Slovenia bo nihče drug kot najuspešnejši slovenski jadralec, dobitnik treh olimpijskih kolajn in dvakratni evropski prvak Vasilij Žbogar. Ker je jadranje v Sloveniji, sploh na Obali, eden bolj priljubljenih športov, je Kempinski Palace Portorož k sodelovanju, kot ambasadorja Go to Barcolana from Slovenia, povabil Vasilija Žbogarja.

Nikola Avram, direktor hotelske divizije v MK Group (Foto: MK Group) | Foto: Nikola Avram, direktor hotelske divizije v MK Group (Foto: MK Group) "Ni prvič, da destinacija, v katero vlagamo, postane sinonim za uspešen turizem. Ne želimo postaviti samo uspešnega hotela, temveč zgraditi uspešno turistično destinacijo. Prav zaradi tega želimo kot ena izmed vodilnih hotelskih družb v regiji aktivno prispevati k razvoju tako Portoroža kot slovenskega turizma v celoti. Portorož ima ves potencial, da zraste v enega izmed najprestižnejših turističnih letovišč na Jadranu," poudari Nikola Avram, direktor hotelske divizije v MK Group.

Turistična divizija je del MK Group že 10 let. Njihov portfelj vključuje 15 hotelov v petih hotelskih skupinah, ki vključujejo že omenjena Kempinski Palace Portorož in Kempinski Hotel Adriatic v Savudriji ter MK Mountain Resort na Kopaoniku, Sheraton v Novem Sadu, kot tudi manjšinsko lastništvo v Hotelski Grupaciji Budvanske Rivijere v Črni gori.

V soboto, 13. oktobra, z začetkom ob 11. uri bodo torej vse športne oči uprte v Portorož. Vsi, ki si boste želeli regato Go to Barcolana from Slovenia ogledati v živo, pa se na pot odpravite pravočasno, če ne želite zamuditi zvoka štartne pištole in vzdušja, ki ga vsako leto pričara Barcolana. Dogodek, ki ga nikakor ne smete zamuditi.

Kot se za največji in najprestižnejši jadralski dogodek spodobi, bodo gledalci lahko regato Go to Barcolana spremljali skupaj z najuspešnejšim slovenskim jadralcem Vasilijem Žbogarjem. (Foto: Vasilij Žbogar Facebook) | Foto: Kot se za največji in najprestižnejši jadralski dogodek spodobi, bodo gledalci lahko regato Go to Barcolana spremljali skupaj z najuspešnejšim slovenskim jadralcem Vasilijem Žbogarjem. (Foto: Vasilij Žbogar Facebook) Barcolana tradicionalno pritegne najboljše jadralce na svetu ter okoli 300 tisoč gledalcev. (Foto: arhiv Barcolane) | Foto: Barcolana tradicionalno pritegne najboljše jadralce na svetu ter okoli 300 tisoč gledalcev. (Foto: arhiv Barcolane)

Lani se je s štarta Barcolane pognala 2101 jadrnica, s čimer so organizatorji postavili svetovni rekord. (Foto: arhiv Barcolane) | Foto: Lani se je s štarta Barcolane pognala 2101 jadrnica, s čimer so organizatorji postavili svetovni rekord. (Foto: arhiv Barcolane)

Gledalci regat Barcolana in reli regate Go to Barcolana from Slovenia lahko vsako leto uživajo v prečudovitih pogledih na Jadransko morje, polno najboljših domačih in tujih jadralcev. (Foto: arhiv Barcolane) | Foto: Gledalci regat Barcolana in reli regate Go to Barcolana from Slovenia lahko vsako leto uživajo v prečudovitih pogledih na Jadransko morje, polno najboljših domačih in tujih jadralcev. (Foto: arhiv Barcolane)

Naročnik oglasnega sporočila je Kempinski Palace Portorož

Ne spreglejte