Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 2. 2020,
13.37

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Lia Šalehar Kaja Stanković Petra Polanc Nina Kotar Nika Arh

Četrtek, 13. 2. 2020, 13.37

4 leta, 2 meseca

Slovenske badmintonistke z zmago proti Finski sklenile EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Badminton | Foto Peter Kastelic

Foto: Peter Kastelic

Slovenska ženska reprezentanca je zadnji dan skupinskega dela na ekipnem evropskem prvenstvu v badmintonu v francoskem Lievinu premagala Finsko s 5:0 ter s tem prvenstvo končala na tretjem mestu skupine 6 za najboljšo Turčijo in drugouvrščeno Češko.

Ženska badmintonska izbrana vrsta v postavi Nika Arih, Nina Kotar, Petra Polanc, Kaja Stanković in Lia Šalehar se od ekipnega EP poslavlja z zmago, potem ko sta bili v prvih dveh krogih skupinskega dela boljši Češka (4:1) in Turčija (5:0).

Slovenke so dvoboj v svojo korist odločile že po posamičnih dvobojih. Najprej je Petra Polanc premagala Finko Nello Siilasmaa z 21:19, 21:12, nato pa je Lia Šalehar po treh nizih ugnala Nello Nyqvist z 21:16, 14:21, 21:15. Za tretjo, odločilno točko je poskrbela Kaja Stanković, ki je zanesljivo premagala Maijo Krzywacki z 21:9, 21:10.

Na parket dvorane Stade Couvert so nato stopile še igralke v dvojicah. Nika Arih in Lia Šalehar sta s 23:21, 21:12 opravili z navezo Hanna Karhaus/Nella Siilasmaa. Petra Polanc in Kaja Stanković pa sta bili z 21:17, 21:16 boljši od dvojice Maija Krzywacki/Nella Nyqvist.

Moška izbrana vrsta bo svoj zadnji obračun v skupini 7 ekipnega evropskega prvenstva prav tako odigrala proti Finski, in sicer ob 18. uri. Na treh tekmah je moška ekipa v postavi Miha Ivančič, Rok Jerčinovič, Andraž Krapež, Gašper Krivec in Tilen Zalar dosegla zmago proti Portugalcem (3:2), izgubila pa je proti Ukrajini (0:5) in Norveški (1:4).

V petkov četrtfinale se bodo pri moških uvrstili le zmagovalci osmih skupin, pri ženskah pa zmagovalke sedmih skupin in najboljša drugouvrščena reprezentanca, poroča STA.

badminton ženske
Sportal Slovenske badmintonistke nemočne proti Turkinjam
Ne spreglejte