Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
24. 11. 2014,
16.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

odbojka Luka Slabe Bogdan Kotnik liga prvakov

Ponedeljek, 24. 11. 2014, 16.17

8 let

Slovenec zamenjal Slovenca: Luka Slabe se že veseli delovanja v novem okolju

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kot smo še pisali, se je zamejska ekipa Posojilnica Dob na hitro, brez velikih pregovarjanj, ponovno razšla s trenerjem Bogdanom Kotnikom, na njegovo mesto pa posadila novega Slovenca.

Zanimivo je, da je bil prav Bogdan Kotnik tisti, ki je Posojilnici pred dvema letoma priboril prvi avstrijski naslov, s tem tudi ligo prvakov, a je že takrat na čuden način zapustil klub. Po letu mirovanja in razmisleku sta športni direktor Martin Micheu in Kotnik spet našla skupni jezik in si ponovno podala desnico. Idila ni trajala dolgo, zaškripalo je po tekmi državnega prvenstva proti Ennsu, ki jo je Posojilnica dobila s 3:1 v nizih. Po tekmi naj bi Micheu malce napadel Kotnika, mu očital slabo predstavo, slovenski trener pa ni sprejel načina neprofesionalne komunikacije in zapustil klop.

Slabe na klopi Posojilnice po gostovanju v Kazanu

Posojilnica ni dolgo žalovala, najprej je v drugem krogu dosegla uspeh, ki še zdaj odmeva po Evropi. Dobljani so sredi Friedrichshafna presenetili domače in se veselili prve zgodovinske zmage na gostovanjih. Klub pa je tudi že potrdil, da jih bo v prihodnje vodil slovenski selektor Luka Slabe. "Prvi trening bom opravil z ekipo v soboto, 29. novembra, po prihodu iz tujine. Prvo tekmo na klopi Posojilnice pa bom vodil po tekmi lige prvakov, ki jo bo ekipa odigrala v Kazanu," je za Sportal povedal Slabe, ki bo prvič na klopi Posojilnice Dob debitiral v avstrijskem prvenstvu na gostovanju v Gradcu (6. december 2014).

Dobili so se, a ga niso več poklicali

Ni skrivnost, da sta se Posojilnica in ljubljanski strokovnjak za sodelovanje dogovarjala že pred to sezono. Zdaj je do sodelovanja tudi resnično prišlo. "Po končani lanski sezoni si nisem želel prevzeti zamejskega kluba, saj so bile moje misli povsem usmerjene v delo reprezentance. Prejel sem kar nekaj ponudb iz drugih držav, vendar takrat nisem hotel hiteti z odločitvami. Res je, da sem iz Pliberka prejel klic in da smo se z odgovornimi iz kluba srečali enkrat, in to aprila, vendar je bil to zgolj zelo kratek informativni pogovor. Predstavil sem jim svoje pogoje in od takrat ni bilo več stika vse do pred kratkim, le dva dni pred mojim odhodom v ZDA, torej pred enim tednom." Luko smo seveda povprašali, kaj meni o hitrem odhodu Kotnika. A nam je hitro odgovoril. "Kakšni so razlogi za odhod Kotnika, me ne zanima, je pa v našem poslu treba imeti prtljago pripravljeno ves čas," pravi Slabe, ki je v zadnjih dveh sezonah uspešno vodil ACH Volley. Torej ni strahu, da bi se kaj podobnega zgodilo tudi vam, ali da ste le rezervni načrt, zdaj, ko se je povsem nepričakovano poslovil Kotnik? "Luka Slabe ni od nikogar rezervni načrt in tudi nikoli ne bo, vem pa, da si je vodja ekipe Micheu vedno zelo želel medsebojnega sodelovanja."

"Posojilnica je svojevrsten fenomen"

Posojilnici v rezultatskem smislu ne gre slabo, v tej sezoni je izgubila samo dvakrat. V domačem prvenstvu so morali priznati premoč neposrednemu konkurentu za naslov, Hypo Tirolu iz Innsbrucka, v ligi prvakov pa so doma morali priznati premoč grškemu Olympiacosu.

"Ekipo poznam dobro, saj sem s svojim nekdanjim klubom ACH Volley večkrat igral proti ekipi Posojilnice. Poleg tega pa je v ekipi kar nekaj Slovencev, s katerimi ali proti katerim sem igral in že bil tudi njihov trener. Za ta klub sem odigral tudi eno sezono in gre za svojevrsten fenomen, ki je plod enega človeka in nekaj zelo lojalnih podpornikov kluba. Veselim se sodelovanja in delovanja v novem okolju."

Doma šteje le naslov

"Mislim, da je ekipa rezultatsko tam, kamor trenutno spada. Poraz v prvenstvu proti konkurentu za naslov prvaka Innsbrucku je daleč od tragičnega in ne pomeni kaj dosti. Mogoče je presenečenje za nekatere poraz proti Olympiacosu na domačem terenu, vendar je v ligi prvakov izredno težko zmagati, tudi takrat, ko je ekipa konkurenčna ali celo v rahli prednosti pred nasprotnikom. Liga prvakov ne dopušča povprečnih nastopov, saj boš takoj kaznovan s porazom. V nadaljevanju lige prvakov želimo osvojiti čim več točk na gostovanju v Grčiji in v domači dvorani proti nemški ekipi Friedrichshafen. V dvoboju proti Kazanu pa si želim, da bi ekipa pokazala veliko mero potrpežljivosti, značaja. Želim si, da fantje odigrajo proti verjetno najboljši ekipi na svetu, kot da gre za njihovo zadnjo tekmo v življenju. V prvenstvu pa si želimo le eno, to je naslov."

Ne spreglejte