Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
18. 5. 2014,
6.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Alen Djordjevič

Nedelja, 18. 5. 2014, 6.47

8 let

Slovenec, ki ga v Savdski Arabiji častijo kot boga

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski odbojkar Alen Djordjevič je z ekipo Al Wehda osvojil savdski pokal, imenovan Nohba, in poskrbel za daleč največji uspeh kluba.

Al Wehda je v svoji prvi tekmi pokala, kjer so se med sabo udarile štiri najboljše ekipe v državnem prvenstvu, s 3:0 premagala prvouvrščeno ekipo rednega dela Al-Ahly, sledil je gladek poraz proti Al Hilalu, svojo drugo zmago na turnirju pa so dosegli proti Al Shababu, kjer je slovenski sprejemalec dosegel kar 24 točk in Wehdo popeljal do lovorike.

Treba je povedati, da so imeli na koncu Wehda, Al Ahly in Al Hilal enako število točk, zato je v krogu treh ekip odločalo boljše razmerje dobljenih in izgubljenih nizov, kjer pa je imela najboljši količnik ravno Alenova ekipa.

"Krila smo dobili v pravem trenutku"

"Osvojitev tega pokala je bila za nas veliko presenečenje. Ekipa še nikoli ni bila v položaju za osvajanje lovorik in ker smo skozi celotno sezono vodili na lestvici in tik pred koncem doživeli dva poraza z neposrednimi tekmeci, je s tem padla tudi morala in motivacija. Nekateri igralci sploh niso prihajali na treninge. Tudi naše vodstvo kot edino ni pripeljalo nobene okrepitve, kar Nohba dopušča. Ampak pokal se igra tri dni in se lahko zgodi marsikaj. Na srečo smo dobili krila v pravem trenutku, zato je osvojitev te lovorike zdaj še slajša," je v smehu razlagal, Jole, najbrž tudi zato, ker se bo kmalu vrnil tudi v domovino.

28-letni Velenjčan je še povedal, da je s sezono zadovoljen, vsekakor pa tudi njegovi delodajalci, ki bi si ga najbrž v svojih vrstah gledati tudi v prihodnje. Kaj bo prinesla prihodnost, pa še ni znano.

Občasni slovenski reprezentant je že izkušen legionar, saj se je v Savdsko Arabijo preselil iz Turčije, kjer je uspešno igral za Cankayo in Genclik, še pred tem pa je igral za belgijski Puurs. V Sloveniji je med letoma 2005 in 2010 igral za kamniški Calcit, kariero pa je začel pri Šoštanju leta 2002, s katerim je osvojil tudi državni naslov v sezoni 2003/04 in s tem postal legenda kluba.

Ne spreglejte