Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 2. 2024,
7.17

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Brin Vovk Petrovski Peter Hribar Deni Kožul Darko Jorgić Darko Jorgić Namizni tenis

Torek, 20. 2. 2024, 7.17

2 meseca, 1 teden

Busan, ekipno svetovno prvenstvo v namiznem tenisu

Slovenci za konec skupinskega dela boljši še od Malezije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Darko Jorgić Ljubljana 2023 | Darko Jorgić je na zadnji tekmi skupinskega dela s 3:2 premagal Qi Shena Wonga. | Foto Katja Kodba/STA

Darko Jorgić je na zadnji tekmi skupinskega dela s 3:2 premagal Qi Shena Wonga.

Foto: Katja Kodba/STA

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je z zmago sklenila skupinski del tekmovanja na ekipnem svetovnem prvenstvu v Busanu. S 3:0 je "padla" še Malezija, s čimer so varovanci selektorice Andreje Ojsteršek Urh s popolnim izkupičkom končali prvi del turnirja v Južni Koreji.

Slovenija je v skupini 7 po vrsti premagala Singapur (3:1), Brazilijo (3:1), Kanado (3:0) in Malezijo (3:0) za končnih osem točk in predčasno uvrstitev v osmino finala.

V dodatne kvalifikacije so se iz te skupine uvrstili še igralci Singapurja (7 točk) in Brazilije (6), prvenstvo pa sta že končali reprezentanci Kanade (5) in Malezije (4), ki je edina ostala brez zmage.

Nastop med 16 najboljšimi si je že zagotovilo vseh osem zmagovalcev skupin. Ob Sloveniji so to še Kitajska, Nemčija, Južna Koreja, Francija, Japonska, Švedska in Portugalska.

Drugo- in tretjeuvrščene zasedbe bodo v sredo najprej igrale dodatne kvalifikacije za osmino finala. Tudi dvoboji za vstop v četrtfinale bodo na sporedu v sredo od 10. ure naprej po slovenskem času. Tekmeci Slovencev še niso znani, bi si pa Darko Jorgić in soigralci z uvrstitvijo v četrtfinale že zagotovili vstopnico za olimpijske igre v Parizu.

Deni Kožul | Foto: www.alesfevzer.com Deni Kožul Foto: www.alesfevzer.com

Prvi je danes za mizo stopil najboljši slovenski igralec zadnjih let Darko Jorgić (15. na lestvici mednarodne zveze ITTF), ki se je precej namučil s 450. igralcem sveta Qi Shenom Wongom. Slavil je s 3:2 (9, -10, 2, -9, 4).

Delo sta nato končala Deni Kožul in Peter Hribar. Kožul je s 3:0 (6, 11, 6) ugnal Javena Choonga (363.), Hribar pa je bil prav tako s 3:0 (3, 6, 8) boljši od Chee Feng Leonga (548.).

Selektorica: Fantje so potrebovali takšen dvoboj

"Darko se je moral kar pošteno naigrati, da je strl odpor Wonga, ki je vsak njegov servis, če ga ni zgrešil, vračal kratko, tako da je Darko težko prišel v napad. Videli smo res veliko lepih izmenjav, tako da je moral Darko pokazati vse svoje znanje. Deni in Peter sta svoje delo opravila z odliko in dejansko nista imela težav. Po svoje so fantje potrebovali en takšen dvoboj, v katerem se je odigral bolj odprt ritem," je današnje nastope svojih varovancev za namiznoteniško zvezo ocenila selektorica Andreja Ojsteršek Urh.

Slovenske barve na SP ob Jorgiću, Kožulu (155. igralec sveta) in Hribarju (264.) brani še Brin Vovk Petrovski (426.). Na zadnjem SP v Chengduju na Kitajskem je Slovenija izpadla v osmini finala proti Portugalski.

Ne spreglejte