Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 8. 2015,
16.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

odbojka evropska liga Grčija slovenska odbojkarska reprezentanca Andrea Giani Tine Urnaut Alen Šket

Petek, 7. 8. 2015, 16.10

7 let, 12 mesecev

Slovenci še niso pozabili lanskega šoka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo v zadnjem krogu evropske lige zaigrala proti Grčiji. Slovenci na prvih osmih tekmah niso izgubili niti enkrat, bo tako ostalo?

Sobotni in nedeljski obračun sicer ne bosta krojila usode Sloveniji, ki je že uvrščena na zaključni turnir najboljše četverice na Poljskem, a našim odbojkarjem motiva za dokazovanje ne bo manjkalo.

Prav Grki so bili namreč ob lanskem koncu evropske lige usodni za naše odbojkarje, ki se jim tako ni uspelo uvrstiti v svetovno ligo, a je to zdaj že preteklost. Prav tako kot tudi dozdajšnje tekme v skupini B proti Turčiji, Hrvaški, Belorusiji in Romuniji, na katerih so naši odbojkarji tekmecem oddali le točko in so, ob Estoniji, ki nastopa v skupini A, do zdaj še edina neporažena ekipa.

Grčija dober test

"Že odkar smo se zbrali, imamo en cilj, in sicer skušamo izboljšati našo igro in jo dvigniti na višjo raven ter se v čim večji meri približati igri, ki smo jo sposobni prikazati. To imamo v mislih na vsakem treningu in na vsaki tekmi in tudi proti Grčiji ne bo nič drugače. Zavedamo se, da gre za kakovostno ekipo, ki je v primerjavi z lanskim letom nekoliko spremenjena. Lani je namreč veliko breme nosil Mitar Đurić, letos pa so to starejši, bolj izkušeni igralci, ki lani niso igrali. Pričakujem težki tekmi, ki pa bosta za nas vsekakor koristni, saj bosta zelo dober test pred zaključnim turnirjem, hkrati pa tudi pokazatelj, katere elemente v svoji igri v tem trenutku še lahko izboljšamo," je pred tekmama z Grčijo dejal kapetan reprezentance Tine Urnaut.

Šket: Motiva nam ne bo manjkalo

Tekem proti Grkom se veseli tudi sprejemalec Alen Šket. Ta je zelo dobro izkoristil priložnosti, ki mu jih je na preteklih tekmah namenil selektor Andrea Giani: "Pri Andrei sem dobil več priložnosti za igro kot v preteklih letih, vendar v tem trenutku to ni pomembno. Treba je gledati naprej, čakata nas dve pomembni tekmi proti Grčiji, ki ju, ne glede na to, da smo že uvrščeni na zaključni turnir, želimo dobiti. Čeprav nam bo nasprotnika v finalu določil žreb, si v skupini vseeno želimo osvojiti prvo mesto. Motiva nam ne bo manjkalo."

Še vedno brez Koncilje, prišel Kozamernik

V tem tednu se je reprezentanci na treningih prvič priključil tudi obetavni Jan Kozamernik, ta je zapolnil vrzel, ki je nastala ob poškodbi blokerja Danijela Koncilje, ki v soboto in v nedeljo še ne bo zaigral. Z izjemo Koncilje lahko Giani sicer računa na vse svoje igralce, saj težav z boleznimi in poškodbami za zdaj ni. Katerih dvanajst odbojkarjev bo dobilo priložnost na tekmah proti Grčiji, bo slovenski selektor, ki je z dozdajšnjimi predstavami svojih odbojkarjev precej zadovoljen, sporočil v petek zvečer.

"Za zmagi se bomo morali zelo potruditi"

"Za nami je uspešen prvi del evropske lige, čakata pa nas še dve pomembni tekmi z Grčijo. Ne sicer zaradi rezultata, o katerem morajo razmišljati le Grki, temveč zaradi igre, saj računam na dva močna, zanimiva obračuna. Naši nasprotniki imajo zelo dobro ekipo z dobrim podajalcem in prodornimi napadalci, tako da se jim odsotnost Đurića do zdaj niti ni poznala. Izgubili so le enkrat, prejšnji konec tedna proti Belorusiji, kar je dovolj zgovoren podatek. Za zmagi se bomo morali zelo potruditi in igrati zares dobro. A prav take tekme so tisto, kar potrebujemo, da bomo kot ekipa napredovali. V celotni ligi smo namreč le enkrat, na drugi tekmi proti Belorusiji, zašli v težave," je dejal Giani, ki se proti zaključnemu turnirju v Walbrzychu za zdaj še ne ozira: "Najprej bomo razmišljali le o teh dveh tekmah proti Grčiji, šele nato pridejo na vrsto tekme na Poljskem."

Naši odbojkarji se bodo z Grki prvič pomerili v soboto ob 20. uri, v nedeljo pa se bo tekma začela ob 19. uri. Obe tekmi bosta v mariborski dvorani Tabor.

Ne spreglejte