Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 9. 2014,
19.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

odbojka na mivki

Nedelja, 21. 9. 2014, 19.54

8 let

Slovenci s prvega mesta v tretji krog olimpijskih kvalifikacij v odbojki na mivki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski odbojkarji in odbojkarice na mivki se z Danske vračajo z zmagama na kvalifikacijskem turnirju drugega kroga za nastop na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

V finalnih obračunih so bili fantje boljši od Hrvatov, dekleta pa so premagala Danke.

Slovenke so postale zmagovalke skupine A S finalnimi tekmami so začela dekleta. Primorki Nina Lovšin in Tjaša Jančar sta proti prvi danski dvojici Line Trans Hansen/Helle Sondergard prvi niz izgubili s 17:21, v drugem nizu pa je bil rezultat ves čas izenačen, na koncu pa sta ga na razliko, z 22:20, dobili Danki. Ana Skarlovnik in Jelena Pešič, sicer prvopostavljena slovenska ekipa, sta morali, da bi reprezentanco obdržali v boju za prvo mesto, premagati Evo Mielskov Bang in Cecilie Kollner Olsen. Državni podprvakinji sta prvi niz dobili na razliko, z 22:20, v drugem pa sta prepričljivo slavili z 21:14.

Skarlovnikova in Pešičeva sta odigrali tudi tretjo, odločilno tekmo in do zmage proti Transovi in Sondergardovi prišli po treh nizih. Uvodnega sta Slovenki dobili z 21:13, v drugem sta bili z 21:19 uspešnejši domačinki, v tretjem nizu pa so bili gledalci priča napetemu obračunu, ki se je končal šele na 21. točki, z zmago Skarlovnikove in Pešičeve z 21:19.

Slovenke so tako postale zmagovalke skupine A in bodo imele na turnirju 3. kroga olimpijskih kvalifikacij, ki bo potekal prihodnje leto, ugodnejše izhodišče. V nadaljnje tekmovanje so se uvrstile še Danke, medtem ko Madžark, Luksemburžank in Islandk v Riu de Janeiru zagotovo ne bo.

Pokeršnik in Bedrač priigrala prvo mesto V moški konkurenci Leu Mohoriču in Klemnu Ponikvarju na prvi finalni tekmi ni uspelo premagati Ivana Zeljkovića in Filipa Silića, ki sta uvodni obračun dobila z 2:1 v nizih. V prvem sta bila z 21:14 boljša Primorca, v drugem pa sta z 21:19 slavila Hrvata, ki sta bila s 15:11 uspešnejša tudi v tretjem. Danijel Pokeršnik in Jure Peter Bedrač sta, tako kot tudi že v soboto, v 2. krogu turnirja na Danskem, z 2:0 odpravila druga hrvaška predstavnika Nikšo Dell'Orca in Ivana Đorđevića. Večkratna slovenska prvaka sta slavila z 21:15 in 21:17.

O prvem mestu v skupini A v danskem Odenseju je tako odločal dvoboj med Pokeršnikom in Bedračem ter Zeljkovićem in Silićem, ki sta ga dobila Slovenca. Pokeršnik in Bedrač sta nasprotnika ugnala z 2:1 v nizih. V prvem delu tekma sta bila slovenska odbojkarja boljša prepričljivo, z 21:15, drugi niz pa sta z 21:17 dobila Hrvata. V odločilnem tretjem nizu sta bila znova uspešnejša Slovenca, ki sta se veselila zmage s 15:11 in tako Sloveniji priigrala prvo mesto v skupini.

Ne spreglejte