Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 8. 2009,
22.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 14. 8. 2009, 22.01

8 let

Slovenci kvalifikacije začeli s porazom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na prvi tekmi odločilnega tretjega kroga kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu izgubila s Poljsko z 0:3 (16:25, 23:25, 15:25).

Uvodno tekmo tretjega kroga kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu proti gostiteljici turnirja Poljski je selektor slovenske izbrane vrste Gregor Hribar začel s Tomijem Šmucem na mestu organizatorja igre, blokerjema Alenom Pajenkom in Davorjem Čebronom, sprejemalcema Jasminom Čuturićem in Matijem Pleškom, korektorjem Mitjo Gasparinijem ter liberom Sebastijanom Škorcem. Poljaki so silovito začeli in kot bi trenil povedli s 5:1, zato je Hribar odreagiral s prve pol minute odmora. To je pomagalo. Po uspešno zaključenem napadu Čuturića ter bloku in prvem tempu Čebrona, se je Slovenija približala le še na točko zaostanka. Minimalno razliko so naši uspeli držati vse do 10:11, ko so imeli nekaj težav s sprejemom začetnih udarcev Kurka, kar so Poljaki takoj izkoristili in povedli s 15:10. Nove pol minute odmora, ki jo je vzel Hribar, ni spremenilo poteka igre, zato je selektor poskušal še z menjavo. Nerazpoloženega Gasparinija je poklical na klop in v igro poslal kapetana Tineta Urnauta, vendar so Poljaki s hitro igro prednost uspeli zadržati in dobili niz s 25:16.

Drugi niz je bil precej bolj izenačen, naši pa so po bloku Davorja Čebrona za 4:3 tudi prvič na tekmi povedli. Neugodni začetni udarci Kurka so sicer prinesli novo vodstvo Poljakov (6:4), vendar so naši uspeli držati korak s favoriziranimi gostitelji. Slednji so sicer povedli s 15:10, vendar je naše v igro z dobrimi servisi vrnil Tomi Šmuc, saj so Poljaki slabo sprejemali, Slovenci pa prek Tineta Urnauta uspešno zaključevali napadalne akcije. Hribar je v nadaljevanju namesto Čebrona na servis poslal Dejana Vinčiča in prav takrat je Pajenk je z dvema točkama (blok in prvi tempo) Slovenijo znova povedel v vodstvo (18:17). V zaključku niza pa so bili bolj zbrani domači odbojkarji. Ob njihovem vodstvu z 22:21 je trener Castellani na servis namesto kapetana Zagumnyja poslal Woickega. Ta je z asom poskrbel za dve točki prednosti Poljakov, ki so nato niz dobili s 25:23.

Vodstvo z 2:0 v nizih jih je samo še podžgalo, brez večjih težav so prišli do vodstva s 5:1 in Slovencem, ki se jim je videlo, da še niso najbolje uigrani, so bili znova v neugodnem položaju, saj so morali loviti nasprotnika. Ko ti na drugi strani stoji razpoložena reprezentanca, pa to ni prav nič lahko delo. Ob vodstvu Poljakov z 11:6 je slovenski selektor Hribar opravil menjavo na mestu organizatorja igre, Tomija Šmuca je zamenjal Dejan Vinčič. A ob razigrani poljski vrsti, ki ji je uspevalo prav vse, v slovenskem taboru ni bilo igralca, ki bi uspel za sabo potegniti ekipo, da bi ta v tretjem nizu iztržila ugodnejši rezultat, ki lahko pomembno vpliva na končno razvrstitev v skupini.

Ne spreglejte