Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 9. 2023,
15.28

Osveženo pred

7 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Darko Jorgić Darko Jorgić Deni Kožul Andreja Ojsteršek Urh Namizni tenis

Nedelja, 10. 9. 2023, 15.28

7 mesecev, 2 tedna

ekipno evropsko prvenstvo v namiznem tenisu, Malmö

Slovenci po zanesljivi zmagi lažje zadihali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Darko Jorgić Ljubljana 2023 | Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je z zmago odprla evropsko ekipno prvenstvo v Malmöju.  | Foto Katja Kodba/STA

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je z zmago odprla evropsko ekipno prvenstvo v Malmöju.

Foto: Katja Kodba/STA

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je z zmago odprla evropsko ekipno prvenstvo v Malmöju. Na uvodni tekmi predtekmovalne skupine F je s 3:0 ugnala Turčijo, s tem pa si bržkone že zagotovila nastop v osmini finala. V predtekmovanju se bo v ponedeljek merila še z Dansko.

Dvoboj sta odprla Darko Jorgić, najboljši slovenski igralec, in Ibrahim Gündüz, dvoboj se je končal z zmago Hrastničana s 3:1. Evropski podprvak je prva dva niza dobil zanesljivo, druga dva pa sta bila povsem izenačena, Turek je v enem celo presenetil.

Najbolj zanesljiv v slovenski vrsti je bil Deni Kožul, Abdulaha Yigenlerja je premagal s 3:0, tretjo točko za Slovenijo pa je z zmago 3:1 prispeval Peter Hribar, ki je ugnal Ziverja Gündüza.

"Zdaj, po zmagi nad Turčijo, smo veliko lažje zadihali. Verjetno ne veste, toda v primeru poraza in neuvrstitve v osmino finala, ne bi več imeli možnosti, da se na olimpijske igre uvrstimo tudi v ekipnem delu tekmovanja." | Foto: Urban Urbanc/Sportida "Zdaj, po zmagi nad Turčijo, smo veliko lažje zadihali. Verjetno ne veste, toda v primeru poraza in neuvrstitve v osmino finala, ne bi več imeli možnosti, da se na olimpijske igre uvrstimo tudi v ekipnem delu tekmovanja." Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Fantje imajo zdaj na ramenih breme manj"

"Zdaj, po zmagi nad Turčijo, smo veliko lažje zadihali. Verjetno ne veste, toda v primeru poraza in neuvrstitve v osmino finala, ne bi več imeli možnosti, da se na olimpijske igre uvrstimo tudi v ekipnem delu tekmovanja. To pravilo so spremenili pred kakšnima dvema, tremi tedni v Bangkoku, vendar tega fantom nisem želela obešati na veliki zvon, da ne bi bili še bolj obremenjeni. Danes znajo vsi igrati namizni tenis, tako da v njem ni več lahkega nasprotnika. Veseli me, da so fantje tekmo odigrali dobro, zdaj imajo breme manj na svojih ramenih, tako da bodo jutri proti Dancem lahko igrali popolnoma neobremenjeno," je po pomembni zmagi svojih izbrancev dejala selektorica slovenske moške reprezentance Andreja Ojsteršek Urh.

SLOVENIJA - TURČIJA 3:0

Darko Jorgić - Ibrahim Gündüz 3:1 (4, 4, -9, 10)
Deni Kožul - Abdulah Yigenler 3:0 (2, 6, 7)
Peter Hribar - Ziver Gündüz 3:1 (5, -7, 9, 7).

Darko Jorgić Ljubljana 2023
Sportal Freitas še enkrat premočan za Jorgića
Ne spreglejte