Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 10. 2016,
17.06

Osveženo pred

7 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Urša Terdin Nejc Gazvoda kikboks

Sobota, 29. 10. 2016, 17.06

7 let, 5 mesecev

Slovenca evropska prvaka v light-contactu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
kikboks | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenska reprezentanca je na evropskem prvenstvu v kikboksu v Mariboru osvojila dve zlati in dve bronasti odličji v light-contactu. Prvenstvo je v dvorano Tabor privabilo skoraj 900 borcev in bork iz 40 evropskih držav, do zlatih kolajn pa sta v slovenski vrsti prišla Urša Terdin (do 70 kg) in Nejc Gazvoda (do 69 kg).

Vrhunec prvenstva je za slovensko izbrano vrsto predstavljal sinočnji večerni gala finale, kjer sta nastopila oba slovenska finalista. Že v prvi borbi večera je nastopila Urša Terdin, ki se je v finalu kategorije do 70 kg v light-contactu soočila Hrvatico, šestkratno svetovno in petkratno evropsko prvakinjo Ano Znaor in v sodniškem točkovanju vodila od začetka do konca dvoboja.

V drugem slovenskem finalu je nastopil evropski podprvak v light-contactu Nejc Gazvoda, ki si je novo priložnost naskoka na najvišjo stopničko priboril z odličnimi predstavami in suverenimi zmagami s soglasnimi sodniškimi odločitvami s 3:0 nad turškim, hrvaškim in avstrijskim nasprotnikom. V finalu ga je čakal Italijan Georgian Cimpeanu, v izenačenem dvoboju pa je v zadnjih sekundah tretje runde Gazvoda Italijana najprej zadel s polkrožnim udarcem z nogo in bil uspešen tudi v zadnjem napadu finalnega obračuna.

Družinsko slavje je z bronom dopolnila sestra

Slavje družine Gazvoda je z bronom v light-contactu do 60 kg kronala tudi Nejčeva sestra Urška. Aktualna mladinska svetovna prvakinja je bila na svojem prvem prvenstvu v članskih vrstah po srčni borbi primorana priznati poraz kasnejši evropski prvakinji Poljakinji Paulini Jarzmik. Uspeh slovenske reprezentance je s še enim bronom, med člani do 63 kg, zaokrožil še en član mariborskega Hwaranga, Domen Kugl.

S tem pa letošnjih nastopov članov slovenske reprezentance v kikboksu še ni konec. Večino že prihodnji konec tedna čaka nastop na 33. Slovenia open v Zagorju, ki je kikboks turnir z najdaljšo tradicijo v Evropi.

Ne spreglejte