Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
15. 10. 2014,
21.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

odbojka legionarji Klemen Čebulj Mitja Gasparini Tine Urnaut Alen Šket Danijel Koncilja Rok Satler Nejc Pušnik Jani Kovačič Luka Slabe Gregor Ropret Anja Zdovc Sara Hutinski Dejan Vinčić Alen Djordjevič Matej Mihajlović Karmen Kočar Tina Lipicer Samec Marina Cvetanović Eva Mori Monika Potokar Alen Pajenk Matevž Kamnik Sonja Borovinšek

Sreda, 15. 10. 2014, 21.35

8 let

Slovenca boljša kot bolgarski zvezdnik

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Italiji se je končal redni del DP in zanimivo, prav vsi štirje slovenski odbojkarji uvrstili v četrtfinale. V zadnjem krogu je spet navdušil Klemen Čebulj, ki se bo za polfinale udaril z Modeno.

Čebulj je pri zmagi nad Milanom dosegel 15 točk in bil po tekmi izbran tudi za najboljšega posameznika obračuna. Njegova Ravenna je redni del tako končala z 11 zmagami in 13 porazi, kar je zadostovalo za sedmo mesto, njen nasprotnik v četrtfinalu bo drugouvrščena Modena.

V končnico so se uvrstili tudi preostali štirje slovenski odbojkarji v Italiji, a bodo tako kot Čebulj imeli izjemno težke nasprotnike. Mitja Gasparini se bo meril z Grbićevo Perugio, Tine Urnaut in Loris Mania z italijanskimi prvaki, Alen Šket pa bo mesto med štirimi najboljšimi iskal prek okrepljenega Trentina.

Kaj pravi statistika po rednem delu?

Slovenci so v svojih klubih igrali izjemno pomembno vlogo, kar govori tudi statistika. Urnaut, slovenski reprezentančni kapetan, je v rednem delu te sezone dosegel 368 točk, kar je bilo dovolj za četrti najboljši dosežek, Čebulj je zasedel peto mesto (364).

Visoko na lestvici sta tudi Šket in Gasparini. Prvi si deli 12. mesto z Italijanom Giuliom Sabbijem (323), drugi pa je 14. mestu dosegel le točko manj kot Šket (322).

Daleč najboljši je bil ponovno Srb Aleksander Atanasijević, ki je kot edini presegel mejo 500 točk (516), drugo mesto pa zaseda njegov rojak in soigralec Uranuta, Saša Starović (465).

Zanimivo je, da je recimo svetovni odbojkarski zvezdnik Matej Kazijski , ki je Trentino popeljal do prvega mesta po rednem delu, dosegel manj točk kot Urnaut in Čebulj (347.)

Pet asov Zdovčeve, Borovinškova nezgrešljiva

V Franciji še naprej navdušujeta Anja Zdovc in Sara Hutinski, ki sta svoji ekipi priborili 10. zmago v sezoni. Zdovčeva je blestela predvsem na začetnem udarcu, Hutinskijeva pa je bila odlična v napadu. Zmaga je še toliko več vredna, saj je Vellenes premagal drugouvrščeni Le Cannet.

Odlično kaže tudi Sonji Borovinšek, ki hiti v finale češkega prvenstva. Slovenska veteranka je na dveh tekmah proti Ostravi vse svoje napade zaključila s točko.

Ne spreglejte