Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 1. 2019,
20.20

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Kranjska Gora Jernej Slivnik

Sobota, 19. 1. 2019, 20.20

5 let, 3 mesece

Sp za invalide, kranjska gora

Slivnik vendarle na startu domačega SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Jernej Slivnik | Foto Sportida

Foto: Sportida

Potem ko so v slovenski smučarski ekipi pred svetovnim prvenstvom za invalide v Kranjski gori že sporočili, da zaradi poškodbe ne bo mogel nastopiti edini slovenski predstavnik, so danes, ko so tekmovanje tudi uradno odprli, vendarle poskrbeli za dobro novico. Po zadnjih treningih je Slivnik vendarle pripravljen za nastop.

Danes je bilo v Kranjski gori slavnostno odprtje svetovnega prvenstva za smučarje invalide, ki ga bo - v sodelovanju z italijanskim prizoriščem Na žlebeh (Sella Nevea), kjer bo hitri del sporeda - gostilo slovensko zimskošportno središče med 21. in 24. januarjem.

Zdaj bo imela svojega predstavnika tudi na tekmah država prirediteljica, saj so se v slovenski ekipi odločili, da bo Slivnik kljub nedavni poškodbi rame vendarle nastopil.

Slivniku zeleno luč prižgali tudi zdravniki

Slivnik ima že več kot teden dni težave z desno ramo, a je današnji trening potrdil, da bo mladi gorenjski tekmovalec kos naporom in bolečinam. Zeleno luč pa so prižgali tudi zdravniki. "V soboto je Jernej opravil trening. Bolečina v rami je popustila. V nedeljo bo počival. Če prenese dobre vožnje s treninga na tekmo, nas čaka dober nastop," je optimistično razpoložen Slivnikov trener Roman Podlipnik.

Slavnostno odprtje prvenstva

Danes so na prizorišču SP opravili slavnostni del z uradnim odprtjem, ki se ga je udeležil tudi predsednik krovne paraolimpijske organizacije (IPC) Andrew Parsons, zbrane športnike pa je pozdravil tudi Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport.

"V čast mi je, da sem z vami v Kranjski Gori. To je zgodovinsko svetovno prvenstvo, ki ga prvič organizirata skupaj dve državi," je v svojem nagovoru dejal Andrew Parsons, ki je zaželel vsem športnicam in športnikom uspešne nastope. Parsons se v Sloveniji mudi že drugič v zadnjih nekaj mesecih - oktobra je bil gost na svetovnem prvenstvu v namiznem tenisu za športnike invalide v Celju.

Na SP se bo merilo več kot 120 smučark in smučarjev, tekmovanja se v Podkorenu začenjajo z moškim veleslalomom v ponedeljek.

Spored SP v Kranjski Gori:

21. januar: veleslalom (M) (10.00/13.15)
22. januar: veleslalom (Ž) (10.00/13.15)
23. januar: slalom (M) (10.00/13.15)
24. januar: slalom (Ž) (10.00/13.15)

Jernej Slivnik
Sportal Slabe novice iz slovenskega tabora: poškodba je prehuda
Ne spreglejte