SiolNET. Sportal Drugi športi
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slivnik konec januarja na domačem SP

0,01

termometer

Jernej Slivnik
Jernej Slivnik se že veseli svetovnega prvenstva pred domačimi navijači. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Najboljši smučarji invalidi bodo letos največje tekmovanje v alpskem smučanju imeli tudi v Sloveniji. Kranjska Gora bo med 20. januarjem in 1. februarjem eden od dveh gostiteljev svetovnega prvenstva v parasmučanju, na domačem terenu pa se bo preizkusil tudi najboljši slovenski smučar Jernej Slivnik.

Kranjska Gora na slovenski strani in smučišče Na žlebeh (Sella Nevea) na italijanski bosta med 20. januarjem in 1. februarjem gostila svetovno prvenstvo v alpskem smučanju, slovenske barve bo zastopal 18-letni Jernej Slivnik.

V Podkorenu bodo na sporedu tekme v tehničnih disciplinah, slalomu in veleslalomu, v italijanskem smučarskem centru pa smuk, superkombinacija in superveleslalom. Po zadnjih podatkih se bo tekmovanja udeležilo 120 tekmovalk in tekmovalcev iz 31 držav.

Slavnostno odprtje bo v soboto, 19. januarja, ob 17.30 v Alpski vasici v središču Kranjske Gore, kjer se bodo na paradi predstavili vsi udeleženci.

"Kranjska Gora je ena izmed redkih, ki je že gostila v eni sezoni kar štiri svetovne pokale - v teku na smučeh, pokal Vitranc, polete v Planici in v alpskem smučanju športnikov invalidov. Z izvedbo svetovnega prvenstva v alpskem smučanju športnikov invalidov pričakujemo pozitivne učinke ne le za turizem celotne Kranjske Gore, temveč širše - tudi na ravni države, kar potrjuje dejstvo, da dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Boruta Pahorja. Pričakujemo preko 1600 nočitev iz 30 držav sveta ter učinke na promocijo države ter njen nadaljnji uspešni turistični in športni razvoj," je pomen tekmovanja predstavil Milan Sajovic, direktor družbe Hit Alpinea Kranjska gora.

Jernej Slivnik Trendi Jernej Slivnik s svojim pogledom na svet uči druge, tudi svojega trenerja

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin