Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 5. 2019,
7.42

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

Namizni tenis Darko Jorgić Darko Jorgić

Sobota, 18. 5. 2019, 7.42

4 leta, 11 mesecev

Namizni tenis, mednarodno prvenstvo Hrvaške

Skačkov premagal Jorgića, ženska reprezentanca v Bolgariji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00
Darko Jorgić | Darko Jorgić je izpadel v osmini finala. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Darko Jorgić je izpadel v osmini finala.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Na mednarodnem prvenstvu Hrvaške v Zagrebu je Darko Jorgić v osmini finala izgubil z Rusom Kirilom Skačkovom z 2:4 (-9, 5, -6, 6, -12, -6), tako da Slovenija na turnirju nima več svojega predstavnika.

Slovenski državni prvak, ki je bil v Zagrebu peti nosilec, je proti trinajstemu nosilcu turnirja izgubil uvodni niz na razliko, praznih rok pa je ostal tudi ob koncu dvoboja, saj je po izidu 2:2 v maratonskem petem nizu slavil 31-letni Rus, ki je brez večjih težav dobil še šestega. Skačkov je trenutno na 59. mestu svetovne lestvice, svoje največje uspehe pa je dosegel v igri dvojic, kjer se lahko pohvali s srebrno kolajno leta 2011 v Gdansku, ko je v polfinalu z Aleksandrom Šibajevim premagal Bojana Tokiča in Srba Aleksandra Karakaševića. S tem so se tudi končali slovenski nastopi na Hrvaškem.

Že v soboto pa slovensko žensko izbrano vrsto v Bolgariji čaka drugi krog kvalifikacij za uvrstitev v prvo divizijo letošnjega ekipnega evropskega prvenstva. V Luksemburgu so izbranke Vesne Ojsteršek sicer osvojile prvo mesto v drugi diviziji in bi po starem sistemu letos morale igrati v prvi diviziji, toda po novem sistemu si šele morajo izboriti mesto med 24 najboljšimi ekipami. V prvem krogu kvalifikacij so v skupini s Poljsko in Ukrajino osvojile tretje mesto, v drugem krogu pa jih čakajo tekme z Bolgarijo (sobota, ob 13.00), Azerbajdžanom (sobota, ob 18.00) in Izraelom (nedelja, ob 10.00).

"V Bolgariji smo brez Alex Galič, ki ima težave s hrbtom in potrebuje počitek, tako da bodo igrale Aleksandra Vovk, Ana Tofant, Katarina Stražar in Lea Paulin. Če bi bila z nami Alex, sem prepričana, da bi se uvrstile v prvo divizijo, zdaj pa bo naša naloga veliko težja, toda dekleta so optimistično razpoložene in verjamem, da nam lahko uspe," je pred sobotni začetkom drugega kroga kvalifikacij dejala Vesna Ojsteršek, selektorka slovenske ženske reprezentance.

Preberite še:

Darko Jorgić
Sportal Jorgič v Zagrebu v osmini finala
Ne spreglejte