Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 10. 2018,
21.13

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Simone Biles

Sobota, 27. 10. 2018, 21.13

5 let, 5 mesecev

Gimnastika, svetovni pokal

Simone Biles ledvičnemu kamnu navkljub prepričljivo v vodstvu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Simone Biles | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ameriška gimnastična zvezdnica Simone Biles, ki je morala sinoči zaradi bolečin in ledvičnega kamna obiskati urgenco, je danes z odliko opravila kvalifikacijske nastope na svetovnem prvenstvu v Dohi. Po prvem dnevu kvalifikacij je Bilesova krepko prva v mnogoboju, najvišje ocene ima tudi na treh od štirih orodij.

Štirikratna olimpijska prvakinja iz Ria 2016 je med drugim na tekmovanju prikazala nov, še težji skok na preskoku, ki bo poslej nosil tudi njeno ime. Med slovenskimi telovadci s svojo gimnastično prvino je še vedno daleč najbolj znan Aljaž Pegan, njegov je atraktiven spust pegan, ki ga je ta izvajal na drogu.

V današnjih nastopih 21-letne ameriške zvezdnice, ki se po 18 mesecih premora spet vrača na veliko sceno, ni bilo mogoče slutiti, da je bila manj kot 24 ur pred tekmo še v bolnišnici, kamor so jo sprejeli zaradi ledvičnega kamna. Že sinoči je napovedala, da bo kljub bolečinam stisnila zobe in telovadila za ekipo.

Besedo je tudi držala, saj je desetkratna svetovna prvakinja poskrbela za levji delež k prepričljivemu vodstvu reprezentance ZDA v ekipnem tekmovanju. Na drugem mestu so po polovici tekmovanja Japonke, tretje pa Nemke.

Teja Belak | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Naše v nedeljo čakajo kvalifikacije

Slovenske telovadke Tejo Belak, Tjašo Kysselef, Adelo Šajn in Lucijo Hribar kvalifikacijski nastopi čakajo v nedeljo. Kot je poudaril selektor reprezentance Andrej Mavrič, je glavni cilj slovenske vrste ekipna uvrstitev med najboljših 24 reprezentanc, ki bodo imele pravico do ekipnega nastopa tudi na SP prihodnje leto v Stuttgartu.

"Za ekipni nastop sta dva razloga. Prvi in glavni je, ker ekipo imamo. Drugi pa je ta, da je ekipa dovolj kakovostna za uresničitev cilja: uvrstitve med prvih 24 reprezentanc, ki bodo imele pravico do ekipnega nastopa tudi na SP 2019," je pred odhodom v Katar povedal Mavrič in o ciljih posameznih telovadk dodal: "Finale na preskoku za nas tokrat ni realen cilj. Mislim, da lahko tako Teja kot Tjaša ob vrhunski izvedbi posežeta nekje med najboljših 16."

Simone Biles
Sportal Simone Biles večer pred začetkom kvalifikacij končala na urgenci
Ne spreglejte