Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 6. 2016,
22.27

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

kajak Simon Oven

Četrtek, 16. 6. 2016, 22.27

6 let, 7 mesecev

Simon Oven domačinom pokvaril zabavo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Slovenski kajakaš Simon Oven je zmagal na tretji tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah v Franciji. Med kajakaši sta se med deseterico uvrstila še Maks Frančeškin in Anže Urankar, med dvojci sta bila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar peta, Maks Frančeškin in Simon Hočevar šesta, Simon Hočevar pa je v kanuju enosedu zasedel deseto mesto.

Za Ovnom sta se zvrstila dva Francoza – Paul Jean in Paul Graton. Pravo nevarnost je Ljubljančanu predstavljal le Jean, saj je za njim zaostal za sekundo in pol, tretje uvrščeni Graton pa že osem sekund in pol.

"Kot kaže, bi moralo biti šele zdaj svetovno prvenstvo in prej svetovni pokali, če bi bile uvrstitve enake. Na svetovne pokale običajno ne pride vsa konkurenca, ampak je bilo dobro. Malo smo trenirali za najzahtevnejši del, nekajkrat smo se spustili po progi, ampak posebej se za prav ta del nismo pripravljali. Če bom dober v šprintu, lahko zmagam tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Kaj bo, bomo pa videli, saj je šprint zelo zahteven. Danes mi je uspel tako del, kjer bo potekala šprinterska tekma, kot tudi ciljna brzica, ampak bomo videli, kaj bo na šprintu v soboto," je po zmagi povedal Oven.

Njegov uspeh so dopolnili Maks Frančeškin s petim mestom, Anže Urankar z devetim in Tim Kolar z 18. mestom.

Zmagovalni oder po slovensko. | Foto: Zmagovalni oder po slovensko.

Peter Žnidaršič in Luka Žganjar v dvojcu peta

Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, ki v dvojcu lovita skupno zmago v svetovnem pokalu, sta tokratno preizkušnjo končala na petem mestu, Maks Frančeškin in Simon Hočevar pa mesto za njima. Zmagala sta Francoza Debray in Lapointe, druga sta bila njuna rojaka Dazeur in Santamaria, tretja pa Avstrijca Schmid in Draxl.

Simon Hočevar je nastopil tudi v kanuju enosedu, kjer je priveslal do desetega mesta. Za dvojno češko zmago sta poskrbela Ondrej Rolenc in Antonin Haleš, tretji pa je bil Francoz Stephane Santamaria.

V petek bodo na sporedu kvalifikacije slalomskega svetovnega pokala, v soboto polfinale in finale slalomistov v konkurenci kanuistov, kanuistk in kajakašev ter popoldne kvalifikacije v sprintu na divjih vodah, v nedeljo pa polfinale in finale kajakašic in dvojcev ter finale sprinta na divjih vodah.

Ne spreglejte