Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 2. 2009,
17.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 15. 2. 2009, 17.50

8 let

Sedej drugi v Budimpešti, Ceraj peti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po uspehih ženske judo reprezentance na svetovnem pokalu na Dunaju, so se z dobrimi uvrstitvami izkazali tudi moški, ki so se za točke svetovnega pokala borili v Budimpešti.

Aljaž Ceraj je v kategoriji do 81 kilogramov v madžarski prestolnici osvojil drugo mesto, Matjaž Ceraj pa je bil v najtežji kategoriji nad 100 kg peti.

Bežigrajčan Aljaž Sedej se je do finala prebil brez večjih težav. V prvem krogu je ugnal Švicarja Christopha Kellerja, nato Brazilca Rodriga Luno, Hrvata Tomislava Marijanovića in v borbi za polfinale še Madžara Laszla Czoknyaija. V finalu ga je le sekundo pred koncem z drugim vazarijem (10:0) ustavil Argentinec Emanuel Lucenti.

"Aljaž se je dobro boril. Se mi zdi, da smo se kar malo 'pobrali' po olimpijskih igrah, po katerih nisva bila zadovoljna. Nekako najbolj neugoden je bil danes Hrvat Marijanović, ki pa ga je Aljaž po izenačenem boju le premagal. V finalu je naletel na razpoloženega Argentinca, ki sva ga poznala že iz Pekinga, ta je povedel in uspel prednost zadržati do konca. Kljub temu sva z drugim mestom zadovoljna," je po borbi dejal Sedejev trener Gregor Brod.

Matjaž Ceraj je na svoji poti do petega mesta sprva ugnal Turka Ecrina Karanija Sandalcija, nato pa še Rusa Arslana Kambijeva. V nadaljevanju je klonil proti Nizozemcu Grimu Vuijstersu in se preselil v repasaž. Tam je naletel na Šveda Christofferja, ga premagal, zato ga je čakala borba za trete mesto. Tam se je sreča z neugodnim Kubancem Oscarjem Brysonom, ki je bil z iponom (10:0) uspešen po dobri minuti borbe, s čimer je Ceraj osvojil peto mesto. V kategoriji nad 100 kg je nastopil še Jan Ratej, ki pa je že uvodoma izgubil proti Estoncu Martinu Padarju in ostal brez uvrstitve. Prav tako sta se od nadaljevanja kmalu poslovila tudi Igor Spasojevič (do 90 kg) in Matija Erjavec (do 100 kg) ter ostala brez uvrstitev.

Prihodnji konec tedna se judoisti in judoistke podajajo na sever Nemčije, saj bo Hamburg gostil drugi grand slam sezone.

Ne spreglejte