Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 11. 2011,
17.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

gimnastika svetovni pokal

Sobota, 5. 11. 2011, 17.19

8 let

Sašo Bertoncelj do kolajne v Osijeku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski telovadec Sašo Bertoncelj je po uvrstitvi v finale na oktobrskem svetovnem prvenstvu v Tokiu sezono dobro nadaljeval v svetovnem pokalu.

V Osijeku je v finalu konja z ročaji osvojil tretje mesto (15,150 točke). Zmagal je Kitajec Hongtao Zhang (15,825). V današnjih finalih je nastopil tudi Rok Klavora, ki je bil na parterju peti (14,250).

Bertonclju se je po tekmi upravičeno smejalo, saj je dolgo razmišljal ali bi sezono po razočaranju na minulem SP, ko je po napaki zasedel sedmo mesto na konju in ostal brez olimpijskega nastopa, sploh nadaljeval ali ne. Po vrnitvi iz Japonske je namreč najprej zbolel, nato mu je odtrgalo žulj na eni roki, pojavili so se žulji na drugi in težave so se kar kopičile. Telovadec Narodnega doma je padel v formi, saj je po razočaranju težko našel motivacijo, pravi. A danes se je osredotočil na finalni nastop in prikazal solidno vajo, ki mu je prinesla nove stopničke svetovnega pokala.

"Super, res super! Lahko sem zelo zadovoljen s tem tretjim mestom in še bolj s svojim nastopom. Ni bil ravno najboljši, odločil sem se tudi za precej lažjo različico vaje, a po vseh težavah v zadnjih tednih sem res vesel, da mi je uspelo korektno izvesti sestavo," se je po nastopu smejalo 27-letniku, ki se zadnje čase res slabo počuti.

"Če pogledam, kako sem se počutil pred odhodom v Osijek in koliko sem sploh treniral, je ta dosežek v bistvu fenomenalen. K sreči se mi ni težko zbrati, da oddelam sestavo solidno, težje je zadržati formo in ta čas sem daleč od pripravljenosti, ki sem jo imel na svetovnem prvenstvu. A to je povsem razumljivo. Po svetovnem prvenstvu me je vse napadlo - od bolezni do poškodb -, pa še prave motivacije za delo po tako velikem razočaranju ni bilo. Če sem odkrit, že komaj čakam, da bo konec sezone," je še povedal Sašo Bertoncelj, ki je bil letos zaradi natrpanega urnika tekmovanj prost le tri, štiri dni.

"Zelo sem že utrujen. Glede na to, da sem dolgo razmišljal, ali bi po svetovnem prvenstvu še sploh šel na kakšno tekmo, sem tako z včerajšnjo kot današnjo predstavo na konju zelo zadovoljen. Sezona se mi že zelo vleče. Po Osijeku bom čez 14 dni nastopil še na državnem prvenstvu v Ljubljani, nato pa bom sezono končal z nastopom na svetovnem pokalu v Ostravi in si privoščil nekaj oddiha," je sklenil Škofjeločan.

Tudi Klavora je bil v finalu parterja na dobri poti do kolajne, a prav na koncu sestave je pri zadnji diagonali naredil veliko napako, tako da je končal na petem mestu. Zmagal je domačin Tomislav Marković (14,925).

V ženski konkurenci je danes med finalistkami nastopila tudi Teja Belak na preskoku, vendar je pri prvem skoku pristala na zadnji plati, tako da je bilo sanj o visoki uvrstitvi konec. Z oceno 12,800 je na koncu zasedla šesto mesto. Zmagala je Izraelka Valeria Maksiuta (14,275). V finalu na dvovišinski bradlji sta nastopili kar dve slovenski telovadki; Ivana Kamnikar je sestavo opravila zelo dobro in z 12,650 točke zasedla šesto mesto, Saša Golob pa je v finalu naredila enako napako kot v kvalifikacijah, ko je z nogama podrsala po tleh, tako da je bila z 11,650 na koncu osma.

"Glede na to, da smo po vrnitvi s svetovnega prvenstva dekletom znižali intenzivnost treningov ter jim privoščili nekaj oddiha, je bilo v petkovih kvalifikacijah zelo dobro, saj so se vse štiri telovadke uvrstile v finale. Danes se Teji na preskoku žal ni izšlo za kaj več, saj je padla pri prvem skoku, Ivana je telovadila zelo dobro, Saša pa ima še jutri dve priložnosti, da popravi vtis," je nastope svojih varovank ocenil selektor ženske reprezentance Andrej Mavrič.

V nedeljo bo imela Slovenija še štiri finaliste. Na bradlji bosta nastopila Mitja Petkovšek in Alen Dimic, ki se bo predstavil tudi v finalu droga, Golobova bo nastopila v finalu gredi in parterja, Fiona Novak pa v finalu na gredi.

Ne spreglejte