Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 6. 2015,
11.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Beograd Samo Jeranko

Nedelja, 28. 6. 2015, 11.39

8 let

Samo Jeranko z novim slovenskim rekordom navdušil v Beogradu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zadnji dan svetovnega bazenskega prvenstva v prostem potapljanju v Beogradu je Slovenec Samo Jeranko osvojil bronasto medaljo in nov slovenski rekord v disciplini statična apnea.

To je disciplina, v kateri tekmovalci potopljeni mirujejo, meri se čas od potopa do vdiha, Jeranko pa v statični apnei dosegel čas osmih minut in osmih sekund.

Pred slovenskim rekorderjem sta se uvrstila srebrni Hrvat Goran Čolak z rezultatom 8:48 minute in zmagovalec Aleix Segura Vendrell iz Španije, ki je pod vodo ostal 9:32 minute. Za Jerankom je zaostal eden od favoritov, Rus Aleksej Molčanov, ki je za sekundo presegel mejo osmih minut.

Potem, ko je Jeranko v predtekmovanju v disciplini dinamična apnea s plavutjo z 229 metri postavil nov slovenski rekord, zaradi zdravstvenih težav ni nastopil v petkovem finalu. Zato tokratni rezultat v statični apnei dokazuje, da je Jeranko prišel v Beograd vrhunsko pripravljen.

"Nastop sem opravil odlično. Potop sem zaključil v pravem trenutku, da sem zaključni protokol opravil brez težav. Presenečen sem bil nad doseženim časom. Ko pa sem izvedel, kaj dosežen čas pomeni, sem ostal brez pravih besed, s katerimi bi opisal veselje in občutke. Osvojitev tretjega mesta in bronaste medalje v statični apnei ter državni rekord sta poplačala trdo delo. Hvala vsem za podporo," je po bronu dejal Jeranko.

V ženski konkurenci je danes zmagala Rusinja Natalija Molčanova z 8:38 minute, drugo mesto pa je osvojila Avstrijka Veronika Dittes z 8:30 minute. Molčanova je v kategoriji dinamične apnee s plavutjo v petek zmagala z rezultatom 236 m. V isti disciplini je Grk Giorgos Panagiotakis zmagal s preplavanimi 280 m. V dinamični apnei brez plavuti je med tekmovalkami zmagala Alice Hickson iz Velike Britanije s preplavanimi 174 m, v moški konkurenci pa je slavil Poljak Mateusz Malina s preplavanimi 214 m.

Ne spreglejte