Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 8. 2009,
14.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 20. 8. 2009, 14.44

8 let

Reprezentanca že na Kopaoniku, a brez Radovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je znova zbrala ter že odpotovala na priprave na Kopaonik, med trinajsterico pa ni Dragana Radovića, ki so ga ustavile težave s križem.

Uvodne dni sklepnih priprav na evropsko prvenstvo v Turčiji bo slovenska moška odbojkarska reprezentanca opravila na Kopaniku, kamor je danes odpotovalo 13 igralcev. Od tistih, ki so slovenske barve zastopali na nedavnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v ekipi ni Dragana Radovića, pridružila pa sta se jim bloker Matej Vidič in libero Miha Plot.

"Dragan Radović je imel že nekaj časa težave s križem in čeprav je sprva kazalo, da bodo šle stvari na bolje, so zadnje informacije slabše. Zdravniki so mu svetovali, naj se vsaj 10 dni izogiba skokom, čakajo ga tudi terapije, zato smo se odločili, da ostane doma, žal pa je evropsko prvenstvo tudi že zelo blizu, tako da odlični bloker najverjetneje ne bo mogel pomagati reprezentanci na tem pomembnem tekmovanju," je nič kaj dobre volje pred odhodom razlagal selektor reprezentance Gregor Hribar.

Slovenska reprezentanca se bo na Kopaoniku pripravljala skupaj z rusko ekipo UFO Ural, prvi trening pa bodo naši odbojkarji opravili že takoj po prihodu na Kopaonik, kjer so v preteklosti že trenirali. "Treningi na Kopaoniku so se takrat izkazali za koristne in upam, da bo tudi tokrat tako. Športni center nam omogoča treninge in tekme, tako da bomo dopoldne predvsem trenirali, popoldne pa igrali pripravljalne tekme z Uralom. Dopoldne bomo največ časa namenili izboljšanju naših začetnih udarcev in odpravi napak v obrambi, na popoldanskih tekmah pa želimo dvigniti nivo igre v obrambi in izboljšati povezavo bloka in obrambe, posebno pozornost pa bomo namenili tudi uspešni realizaciji protinapadov," je načrte za priprave razkril selektor Hribar.

Strokovno vodstvo naše reprezentance bo teden dni dolge priprave izkoristilo tudi za uigravanje ekipe in iskanje udarne začetne postave, vendar pa Hribar ob vsem tem opozarja: "Vsi skupaj se moramo zavedati, da bodo na evropskem prvenstvu skoraj zagotovo na parket stopili vsi igralci, kajti čakajo nas močne tekme, nasprotniki med evropsko elito niso lahki in, če želimo doseči zastavljeni cilj, bomo na vsaki tekmi morali biti 100-odstotni. Vsi pa dobro vemo, da ima lahko kdo od igralcev kdaj tudi slab dan, zato bodo morali biti tudi tisti, ki tekem ne bodo začenjali v prvi postavi, zelo dobro pripravljeni."

Reprezentanca se bo v Slovenijo vrnila 27. avgusta, 30. avgusta se bo znova zbrala v Mariboru, 1. septembra pa odpotovala na evropsko prvenstvo v Turčijo. Prva tekma v Izmirju naše čaka 3. septembra, ko se bodo pomerili s Španci, poleg aktualnih evropskih prvakov pa bodo nasprotniki slovenske izbrane vrste v skupini C še Slovaki in Grki.

Ne spreglejte