Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 3. 2011,
15.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tanja Šmid

Petek, 25. 3. 2011, 15.01

8 let

Ravne prvi resen test za plavalce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Plavalni klub Fužinar Ravne konec tedna gosti 38. mednarodni miting, ki bo tudi prvi večji test za slovensko reprezentanco.

Z izjemo ameriških študentov in nekaterih drugih reprezentantov se bodo na Ravnah prvič v sezoni predstavili vsi najboljši slovenski plavalci, nastopili pa bodo tudi plavalci iz Italije, Avstrije in Makedonije.

V ravenskem taboru bo ob odsotnosti Damirja Dugonjiča, ki prav v teh dneh nastopa na ameriškem študentskem finalu NCAA, v ospredju finalistka zadnjih evropskih prvenstev in mladinska evropska prvakinja Tjaša Oder ter nekateri mlajši člani.

Selektor Roni Pikec pa bo imel na Ravnah priložnost, da se preveri zimsko delo večine ostalih kandidatov za nastop na svetovnem prvenstvu poleti v Šanghaju, na čelu z Radovljičani Anjo Klinar, Nino Cesar in Robijem Žbogarjem, triglavani Tanjo Šmid, Uršo Bežan, Niko Karlino in Janom Karlom Petričem, svojim nekdanjim varovancem Koprčanom Matjažem Markičem ter drugih.

Tudi cilji slovenskih plavalcev bodo zelo različni. "To je ena od tekem v sezoni, a bo tudi pomemben pregled forme. Nazadnje sem na Češkem 200 prsno plavala 2:32, čez 14 dni si v Eindhovnu želim plavati tudi olimpijsko normo in že na Ravnah moram v primerjavi z zadnjo tekmo pokazati napredek," je pred odhodom na Koroško napovedala evropska podprvakinja na 200 prsno Tanja Šmid. Kot večina reprezentantov, si tudi ona želi to normo doseči čim prej, saj je Plavalna zveza Slovenije sprejela sklep, da bo evidentnim olimpijskim kandidatom za London povečala obseg sredstev za priprave.

Miting sicer šteje med tista tekmovanja, kjer je že možno doseči normo za nastop na svetovnem prvenstvu, pa tudi na olimpijskih igrah v Londonu, a v tem obdobju forma za te dosežke pri večini še ne bo zadostovala. Bolj pomemben bo kot zadnji miting za sestavo nekaterih mlajših selekcij.

Ne spreglejte