Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 4. 2012,
13.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Plavalna zveza Slovenije

Sreda, 25. 4. 2012, 13.50

8 let

PZS bo za EP izvedla le, če bo projekt finančno pokrit

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Plavalna zveza Slovenije ima do konca maja čas, da potrdi organizacijo evropskega prvenstva v 25-metrskih bazenih decembra prihodnje leto v Ljubljani.

Kot je povedal predsednik zveze Miran Kos, se bo PZS za izvedbo odločila le, če bo zmogla stroške organizacije, ki bi po oceni v Stožicah znašali 1,4 milijona evrov.

"Mi smo izrazili interes pri Evropski plavalni zvezi, ki nam je podaljšala rok za potrditev do konca maja. Imamo soglasje vlade, a brez finančne soudeležbe države. Z mestno občino Ljubljana je bilo podpisano pismo o nameri za zagotovitev prostora, podpisali smo tudi pogodbo z podjetjem Si.sport, ki naj bi prevzelo predvsem trženjski del projekta," je o opravljenem povedal Kos.

Slednji je kljub vsemu skeptičen, saj so možnosti, da bi zveza zbrala 1,4 milijona evrov za projekt majhne. Druga možnost bi bila tekma na novi Iliriji v Ljubljani, za katero je Kos prepričan, da se bo začela graditi, a je časa, da bi bila končana do decembra prihodnje leto vse manj. "Težave ostajajo finance. Če ne bo zagotovil za pokritje, tega projekta ne moremo izpeljati, saj bi v nasprotnem ogrozili delovanje zveze," je še povedal Kos.

Slednji je opozoril tudi na težke finančne razmere v slovenskem športu. Tudi Plavalna zveza Slovenije je v olimpijski sezoni med tistimi, ki so prejele bistveno manj sredstev, kot lani. "V tem trenutku je zelo aktualna tudi športna politika in številne reči niso dorečene. Veliko stvari je slabih in prav zdaj je priložnost, da se zadeve tudi izboljšajo. A to naj doreče stroka in ne politika," je ocenil Kos, ki pravi, da je bil vložek v slovenski šport že v preteklih letih premajhen, tudi v primerjavi z drugimi razvitimi državami in da je šport pomemben segment, ki bi moral tudi v zdajšnji prejeti tudi ustrezen delež državnih sredstev.

Ne spreglejte