Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 11. 2018,
17.40

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Karate zveza Slovenije svetovno prvenstvo karate Lina Pušnik

Sreda, 7. 11. 2018, 17.40

5 let, 5 mesecev

Pušnikova deveta na SP v karateju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Lina Pušnik | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Za slovensko reprezentanco v karateju na svetovnem prvenstvu za člane v Madridu je že večina nastopov. Najboljši dosežek je uspel Lini Pušnik, ki je osvojila deveto mesto. Tjaša Ristič, dobitnica brona na letošnjem evropskem prvenstvu, ni posegla po najvišjih mestih.

SP v španski prestolnici se je začelo v ponedeljek in se bo končalo v nedeljo. Na prvenstvu je več kot 1100 tekmovalcev iz 140 držav, v vsaki kategoriji pa lahko nastopi po le en tekmovalec iz vsake države.

Za slovenske karateiste se je SP začelo v torek v katah. Premierno je slovenske barve zastopal 17-letni Bor Hartl, ki je v prvem krogu zmagal, v drugem pa izgubil ter kasneje ostal brez možnosti repasaža. Med članicami je Maša Simonič najprej zabeležila zmago, zatem pa poraz in tako kot njen reprezentančni kolega končala tekmovanje.

V borbah v kategoriji do 68 kilogramov je prva nastopila Lina Pušnik. V prvem in drugem dvoboju je zmagala, v tretjem krogu pa morala priznati premoč Rusinji Isajevi, ki se je prebila vse do finala, s tem pa Slovenki omogočila borbo v repasažu. A v njem Pušnikova ni bila uspešna, SP pa končala na devetem mestu.

Drugi tekmovalni dan se je predstavila dobitnica brona na letošnjem EP in zmagovalka sredozemskih iger Tjaša Ristič v kategoriji do 61 kilogramov. Uvodoma je slavila, v drugem krogu jo je premagala Kanadčanka Haya Jumaa. Ker se krvnica Rističeve ni uvrstila v četrtfinale, je Slovenka ostala brez možnosti nastopa v repasažu.

Denis Gorenc je v kategoriji do 67 kilogramov izgubil prvi dvoboj proti aktualnemu svetovnemu prvaku med mlajšimi člani Japoncu Hirotu Shinohari.

V četrtek Slovence čaka še ekipna tekma.

Preberite še:

Tjaša Ristič
Sportal Prvo zlato za Slovenijo! Vražja karateistka Tjaša pometla s konkurenco.
Karate ekipno DP Polzela
Sportal Glavna naslova ekipnih prvakov v karateju Ljubljani in Kranju
Ne spreglejte