SiolNET. Sportal Drugi športi
9,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Poteza, ki je šokirala Slovenijo

Proti slovenskemu grbu z iztegnjenim sredincem, javnost je zgrožena #foto

9,60

termometer

karate blur
Fotografija treh mladoletnih pomurskih karateistov je pošteno razburkala slovensko javnost.

V javnosti močno odmeva poteza treh mladoletnih pomurskih karateistov, ki med poziranjem za fotografijo z iztegnjenim sredincem kažejo na slovenski grb. Karate zveza Slovenije je ostro ukrepala.

Včeraj je v javnosti zaokrožila fotografija, na kateri trije mladi fantje, člani karate kluba Shotokan iz Gornje Radgone, pozirajo z iztegnjenim sredincem v smeri slovenskega grba na reprezentančni trenirki.

Fotografija je v slovenski javnosti sprožila buren odziv, številni so jo delili na družbenih omrežjih in fantom žugali vsak na svoj način.

Ko so se v klubu zavedli razsežnosti zadeve in ugotovili, da je motiv na fotografiji, ki je bila posneta na nedavnem balkanskem prvenstvu v Brežicah, skrajno neokusen, so fotografijo nemudoma izbrisali s profila kluba na Facebooku, a to ni kaj dosti pomagalo. Fotografija se je že zdavnaj razširila po spletu.

Takojšen suspenz

Na potezo mladeži so se ostro odzvali v Karate zvezi Slovenije in mlade karateiste nemudoma suspendirali, kar pomeni, da ne bodo mogli nastopiti na evropskem prvenstvu za kadete, mladince in člane U-21 v Budimpešti, kamor so že odpotovali in kjer bi v ekipnem delu morali zastopati barve Slovenije.

Kako vi gledate na potezo mladih karateistov?

  • Sramota! Naj se jih izključi iz reprezentance. 2509
  • Nič posebnega, se zgodi. 146
  • Pustite jih pri miru, saj tega niso storili nalašč. 265
Oddanih 2920 glasov

Predsednik kluba: Ni šlo za norčevanje

Predsednik kluba Shotokan iz Gornje Radgone Anton Rožman miri strasti ter pravi, da je fotografija nastala iz nevednosti in otroške zaletavosti, nikakor pa ne iz norčevanja. V imenu mladih karateistov se opravičuje vsem, ki jih je fotografija užalila, a javnost in zvezo bo težko prepričal.

Duh je medtem že zdavnaj ušel iz steklenice.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 33
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin