Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 11. 2018,
22.08

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

kegljanje

Torek, 6. 11. 2018, 22.08

5 let, 5 mesecev

Presenečenje in pol: Kamničanke vzele skalp vodilnih triglavank #kegljanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Premor zaradi krompirjevih počitnic je očitno dobro del kegljačicam Kamnika, ki so v derbiju kola premagale trenutno vodilno in do zdaj še neporaženo ekipo Triglava iz Kranja. Po treh remijih so izgubile tudi serijske državne prvakinje iz Celja, pri moških pa so prvo mesto potrdili Mariborčani in na domačem kegljišču premagali najbližje zasledovalce, ekipo Ljubelja.

Kamničanke so potrdile dobro formo z zadnjih tekem in z velikim metom premagale še vedno vodilno ekipo Triglava iz Kranja. S to zmago so se povzpele na drugo mesto v prvi državni ligi. | Foto: Kegljaški klub Kamnik Kamničanke so potrdile dobro formo z zadnjih tekem in z velikim metom premagale še vedno vodilno ekipo Triglava iz Kranja. S to zmago so se povzpele na drugo mesto v prvi državni ligi. Foto: Kegljaški klub Kamnik

Poslastica kola pripadla Konstruktorju

Še bolj kot tekmo med Kranjčankami in Kamničankami smo težko pričakovali dvoboj za prvo mesto med moškima ekipama Konstruktor in Ljubelj. Pred začetkom tekme je obe ekipi ločevala le točka, Mariborčani so si z zmago priborili prednost treh točk, Ljubelj pa s prvim porazom v sezoni ostaja na drugem mestu in še naprej diha za ovratnik Štajercem.

V razburljivi in napeti tekmi, ki se je končala z rezultatom 5:3 (3473:3403), sta se pri domačinih izkazala Matej Lepej (642 podrtih kegljev) in Aleš Blaž (616 podrtih kegljev). Drugi manjši derbi je potekal v Postojni, kjer so domačini premagali ekipo Gorice. Za Primorce je to že četrti poraz v sezoni in po uspešni lanski sezoni to vsekakor ni začetek, ki so si ga želeli. Na drugi strani Porteus še naprej igra dobro in ostaja na tretjem mestu.

Calcit iz Kamnika so na domačem kegljišču premagali Triglav iz Kranja, Hrastnik je v gosteh premagal Jesenice in se s prvo zmago po številu točk izenačil ravno z Gorenjci. Oboji ostajajo na mestih, ki vodijo v nižjo ligo. Litija je premagala Konjice in jih s to zmago prehitela na sredini lestvice.

Konstruktor je z zmago pred najbližjimi zasledovalci iz Ljubelja ubranil prvo mesto in s tem še povečal prednost na prvem mestu. | Foto: Kegljaški klub Konstruktor Konstruktor je z zmago pred najbližjimi zasledovalci iz Ljubelja ubranil prvo mesto in s tem še povečal prednost na prvem mestu. Foto: Kegljaški klub Konstruktor

Odmevna zmaga, ki kaže, da v ligi ni nepremagljivih

Zelo razburljiva tekma vse do zadnjega meta je ponudila vse, kar si ljubitelji kegljanja lahko želijo. Veliko število gledalcev, dobre predstave kegljačic in napeta končnica - na koncu so bile bistveno bolj zadovoljne domačinke iz Kamnika, ki so triglavankam zadale prvi poraz v sezoni. Pri domačinkah velja izpostaviti mladi igralki, Noemi Živkovič (578 podrtih kegljev) in Klaro Koprivec (565 podrtih kegljev).

S to zmago so igralke Calcite pokazale, da v ligi ni nepremagljive ekipe. Še najbolj pa so se poraza razveselile kegljačice iz Celja. Darila sicer niso izkoristile in so izgubile s kegljačicami Bresta 6:2 (3115:3202), a razlika na lestvici ostaja razmeroma majhne tri točke. Vodilnim za ovratnik dihata še ekipi Impola in Ljubelja. Obe imata sedem točk in sta v tem kolu zmagali. Impol je z rezultatom 7:1 premagal Litijo, Ljubeljčanke pa z istim rezultatom Remoplast.

Kegljačice Proteusa so premagale ekipo Miklavža in se z njimi izenačile na repu razpredelnice, kjer so še vedno z le eno zmago kegljačice Litije.

Ne spreglejte