Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 10. 2015,
9.20

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

1 DOL odbojka ACH Volley Calcit Volleyball Salonit Anhovo Panvita Pomgrad SIP Šempeter Triglav Kranj

Petek, 2. 10. 2015, 9.20

7 let, 12 mesecev

Prekmurci zaustavili Dolenjce, ACH Volley slavil v Kanalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarji Panvite so v 13. krogu 1. DOL prekinili zmagoviti niz Krke, Triglav je Fužinarju prizadejal nov poraz, ACH Volley do zmage v Kanalu, Calcit pa v Žirovnici.

Odbojkarji ACH Volleyja so na gostovanju v Kanalu prišli do dokaj prepričljive zmage s 3:0. Ljubljančani so si nove tri prvenstvene točke priigrali predvsem na račun dobrega bloka, s katerim so dosegli kar šestnajst točk, ter prodornih napadov in protinapadov Mochalskega, Flajsa in Kozamernika. Salonit pa je že v prvem nizu ostal brez prvega organizatorja igre Luke Krivca, ki si je poškodoval oko, zamenjal ga je devetnajstletni Irenej Karnel.

Nekoliko več težav so imeli Kamničani, ki so sicer prav tako slavili zmago s 3:0. Odbojkarji Žirovnice so bolje začeli srečanje in povedli s 16:14, a so si gostje s serijo petih zaporednih točk priigrali odločilno prednost za zmago v prvem nizu. Gorenjci kljub temu niso popuščali, v drugem nizu so narekovali ritem igre, a v zaključku niso izkoristili dveh zaključnih žog. Igralci Calcita so bili v težavah tudi v tretjem nizu, ko so Žirovničani v končnici znova vodili, a so se polnega izkupička na koncu vseeno veselili Kamničani.

Tudi odbojkarji Panvite Pomgrada so z gladko zmago s 3:0 proti Krki le še potrdili tretje mesto na prvenstveni lestvici. Vendar pa Sobočani do novih treh točk niso prišli tako gladko kot kaže rezultat. Po dobljenem prvem nizu so imeli domačini v drugem nizu kar nekaj težav z organizacijo igre in z zaključkom v napadalnih akcijah. Novomeščani so tudi že vodili, a so gostitelji po zaslugi dobrih začetnih udarcev in učinkovite igre v bloku v končnicah nizov srečanje odločili v svojo korist.

Za odbojkarje Fužinarja, ki so v 13. krogih le enkrat zmagali, je bil začetek tekme proti Triglavu iz Kranja zelo obetaven, saj so prvi niz prepričljivo dobili. V drugem nizu so domači bolje sprejemali in igrali v napadu ter Korošcem oddali vsega 11 točk. V tretjem nizu se je razmerje moči na igrišču znova spremenilo. Uspešnejši so bili Ravenčani, ki so vodili že s 14:11, a so Kranjčani, predvsem na račun napak gostov, prešli v vodstvo s 16:15, si priigrali prednost treh točk in jo zadržali do konca niza. Po skoraj povsem enakem scenariju se je odvil tudi četrti niz.

Tekma v Mariboru je bila pomembna tako za domače kot za ekipo SIP Šempetra. Obe moštvi sta v boju za uvrstitev v modro skupino namreč upali na nove točke, uspešnejši pa so bili Mariborčani. Slednji statistično niso bili vidno boljši od Savinjčanov, z izjemo točk z začetnim udarcem, so se pa izkazali predvsem z veliko borbenostjo. Na drugi strani se je Šempetranom, ki so si zdaj kot cilj zastavili neposreden obstanek v ligi, precej poznalo, da še niso uspeli zapolniti vrzeli, ki je nastala po odhodu Žige Zupanca v Libanon.

Ne spreglejte