Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 3. 2013,
19.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dejan Zavec boks

Četrtek, 7. 3. 2013, 19.07

8 let

Pred Zavcem še uradno tehtanje, nato akcija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski boksarski as Dejan Zavec je že slab teden na prizorišču svojega naslednjega dvoboja. V Brooklynu se je, kot vselej v zadnjih dneh pred borbo, posvečal izgubi odvečnih kilogramov.

Na sobotnem uradnem tehtanju Dejan Zavec ne sme biti težji od 66,7 kilograma, kar je meja velterske kategorije. Izhodišče je imel pred dvobojem z Američanom Keithom Thurmanom dobro. Dan pred odhodom v ZDA je Mr. Simpatikus obut in v premočeni trenirki stopil na tehtnico in ta je pokazala 70,2 kg. "Neto je to okoli 69 kilogramov. Do zdaj najboljše kar je bilo, se pravi en teden za dva debela kilograma, to je tisto kar sem si v preteklosti vedno želel," se je pred slabim tednom dni na Ptuju smejalo 36-letnemu bivšemu svetovnemu prvaku, ki se je tako izognil pretiranemu mučenju v zadnjih dneh pred dvobojem. V znameniti newyorški četrti se je tako lahko bolj posvečal tudi piljenju zadnji podrobnosti, eksplozivnosti in natančnosti, že na sparingih v klubski bazi v Nemčiji pa se je prilagajal na dvoboj z višjim borcem: "Najmanjši sparing partner je imel 182 centimetrov, vsi ostali so bili višji. Vse smo prilagodili predvideni taktiki Keitha, a vse skupaj dokaj nepomembno, saj se bo v ringu treba v delčku sekunde prilagoditi na razmere."

Mlajšega in višjega Thurmana je v četrtek že srečal tudi v živo in na novinarski konferenci v dvorani Barclays Center v Brooklynu sta bila oba borca samozavestna. "Vem, da sem pripravljen, Zavca bom deklasiral," je povedal 24-letni Floridčan Thurman, ki je 18 od svojih 19-ih poklicnih borb končal z nokavtom, zato je svoje privržence presenetil z nekoliko zadržano napovedjo: "Prepričan sem, da lahko vsako rundo obrnem sebi v prid, z nenehnim napadanjem in zbiranjem točk." Nobenih groženj z nokavtom? Thurmanove previdne izjave bržčas kažejo na to, da Zavca nikakor ne podcenjuje. Povsem prepričan v zmago je na drugi strani tudi najboljši slovenski boksar. "Zavedam se, da mi 100-odstotni uspeh zagotavlja le predčasen konec borbe, a bom izjemno vesel tudi zmage po točkah. Ne glede na to, kako se bo razpletlo, verjamem da bo zmaga moja," pred svojim 36. poklicnim dvobojem pravi prekaljeni Ptujčan, a v napovedih ostaja skrivnosten: "Zelo nehvaležno in težko je napovedovati, kakšen bo nasprotnik. To se bo videlo po prvi ali drugi rundi. Verjamem, da imava oba enake cilje. Pomembno bo imeti tudi malo športne sreče, pomembna bo večja želja po zmagi, delavnost in požrtvovalnost."

Zavec v dvoboj prinaša pas medcelinskega prvaka WBO, zmagovalec dvoboja pa bo dobil priložnost izzvati trenutnega svetovnega prvaka različice WBO Timothyja Bradleyja. "To sem povsem odmislil. Čeprav v karieri s tem dvobojem stopam naprej, ostajam prizemljen. Vem, da se bo potrebno najprej potruditi za to zmago, šele nato bo čas za razmišljanje o drugih stvareh. Zavedam pa se, da mi ta dvoboj odpira vrata v neskončnost, ali kot sem že dejal, vse prinaša in vse odnaša," še pojasnjuje Dejan Zavec.

Ne spreglejte