Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
18. 10. 2011,
15.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jan Planinc Calcit Volleyball

Torek, 18. 10. 2011, 15.58

8 let

Pred Calcitom težka, a premostljiva ovira

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sprejemalec Jan Planinc, član odbojkarskega kluba Calcit Volleyball, meni, da imajo Kamničani na uvodu pokala CEV dobre možnosti za zmago nad belgijskim Halenom.

Moška članska ekipa Kamnika si po nekoliko slabši lanski sezoni, kjer ji ni uspelo postaviti tiste pike na i, letos želi narediti korak naprej. Potiho v domačih tekmovanjih razmišljajo vsaj o enem finalu, na evropskih, kjer začnejo z nastopanjem že v sredo, pa pravijo, da bi bila vsaka zmaga nagrada za dobro delo in vložen trud. Moštvo Calcit Volleyballa je pred sezono doletelo kar nekaj sprememb. Bogdana Kotnika je na trenerskem stolčku zamenjal Luka Slabe, ki je imel pri sestavi ekipe proste roke. V klubu so ostali, Jan Pokeršnik (sprejemalec), Domen Kotnik (sprejemalec), Jošt Novljan (bloker), Klemen Hribar (libero), Matjaž Sušec (korektor), Jan Planinc (sprejemalec), prišli Žan Novljan (bloker, Olimpija), Matej Mihajlovič (korektor, Maribor), Boris Brus (bloker, Fram), Jernej Stabar (bloker, Kropa), Matija Jereb (podajač, Kropa), Martin Hrast (podajač, Kropa), Aleksander Ribič (libero2, 2. Ekipa Calcit Volleyball), Bernard Bezeg (sprejemalec, 2. Ekipa Calcit Volleyball) in odšli Gregor Ropret (ACH Volley), Dalibor Mićić (Avstrija), Dalibor Šmitran (Triglav Kranj), Tine Kvas (Črnuče), Mark Dusharme (Grčija), Rok Pucelj (poškodba) in Aleš Polančec (Kropa).

Halen prišel na vrsto šele v ponedeljek

Kljub temu, da v novem moštvu Calcita ni nobenega tujca in je sestavljeno zgolj iz slovenskih odbojkarjev, bi bili lahko Kamničani eno prijetnejših presenečenj, ne samo na slovenskih tleh, pač pa tudi v Evropi. Eden nosilcev letošnje kamniške ekipe bo zagotovo mladi Jan Planinc, ki je branil barve Slovenije tudi na evropskem prvenstvu v Avstriji in Češkem. Mladi sprejemalec je pred prvo tekmo s Halenom velik optimist: ''Zaenkrat gre v domači ligi vse po pričakovanjih, 3 tekme, 3 zmage. Upajmo, da bomo tako tudi nadaljevali. V sredo nas čaka povsem drugačna tekma, v katero lahko gremo sproščeni in pokazati kaj znamo,'' je za uvod dejal Planinc in nadaljeval: ''Naša filozofija je, da gremo iz tekme v tekmo, tako, da smo se komaj v ponedeljek začeli pripravljati na Halen. Imamo nekaj posnetkov njihovih tekem, nekaj informacij pa smo pa dobili tudi od Slovencev, ki igrajo v belgijski ligi. Kolikor vemo so dobra ekipa, starejša in bolj izkušena od naše, z več težkimi tekmami za sabo. Ni skrivnost, da bomo morali pokazati našo najboljšo igro, če bomo hoteli zmagati. So pa vsekakor premagljivi.''

Slovenski reprezentančni sprejemalec dejstvo, da bodo prvo tekmo šestnajstine finala odigrali doma, ne jemlje kot preveliko prednost za belgijsko ekipo. ''Mogoče je rahla prednost za Belgijce, da igramo prvo tekmo pri nas, saj se bi morebitni zlati niz odigral pri njih, a naredili bomo vse, da igranje zlatega niza ne bo potrebno. Hočemo zmagati tako doma kot v Belgiji.'' V ekipi Calcita težav s poškodbami ni, nekatere se je lotil rahel prehlad, a v sredo bodo vsi zdravi in pripravljeni na tekmo.

V primeru poraza v prvem krogu proti Halenu za Kamničane še ne bo konec Evrope. Calcitovce bi v tem primeru čakal popravni izpit v pokalu Challenge, a ta scenarij po besedah Planinca ne pride v poštev: ''Če zaigramo tako, kot znamo, verjamem, da se lahko uvrstimo v naslednji krog.''

V prejšnji sezoni so Kamničani igrali v pokalu Challenge, kjer so v drugem krogu morali priznati premoč turškemu Istanbulu BBSK.

Prva tekma šestnajstine finala pokala CEV se bo v športni dvorani Kamnik odigrala v sredo ob 21.00, povratna pa čez teden dni, 26. oktobra v Belgiji.

Ne spreglejte