Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
4. 3. 2012,
8.32

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Monika Potokar Nova KBM Branik

Nedelja, 4. 3. 2012, 8.32

7 let, 12 mesecev

Potokarjeva: Na Dunaj najmanj po medaljo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Že sama uvrstitev na 'final four' je, zaradi izenačenosti letošnje lige, velik uspeh," pred polfinalom proti Doprastav, razmišlja, eno glavnih orožij Nove KBM Branik, Monika Potokar.

Mariborčanke so v tej sezoni Interlige odigrale nekaj odličnih tekem in se že nekaj krogov pred koncem suvereno uvrstile na zaključni turnir. Tokrat so ''bankirke'' končale na tretjem mestu, z le dvema točkama za drugouvrščenim Doprastav iz Bratislave, s katerim se bodo tudi udarile v polfinalu na Dunaju. ''Priprave so potekale kot ponavadi. Nekaj dni več v fitnesu in veliko treninga z žogo. Naredili smo tudi analizo našega nasprotnika, tako da smo taktično odlično pripravljene na Slovakinje,'' je za uvod dejala Monika Potokar, ki je ob Američanki Sarah Ammerman, ena ključnih odbojkaric slovenskih prvakinj.

''Glavna igralka Slovakinj je Rojkova''

V letošnji izvedbi Interlige sta se ekipi Doprastava in Maribora, dvakrat srečali in obe ekipi sta dokaj gladko zmagali na svojem domačem terenu. ''Res je, na tekmah z Doprastavom smo eno zmagale in eno izgubile. Gre za zelo izenačeni ekipi. Šle bomo na vse ali nič. Zmaga nad njimi nas popelje do finala. Imajo zelo mlado ekipo, v kateri je veliko dobrih igralk. Njihova igra sloni na igralkah cone 4. Zagotovo je njihova najpomembnejša igralka Daniela Rojkova , ki je zelo učinkovita. Slovaško ekipo krasi tudi zelo dober servis. Slednje velja tudi za nas in pričakujem, da bo ta danes res deloval kot treba. Zelo pomemben bo tudi naš blok,'' nam je taktičen načrt zaupala Potokarjeva.

Nekaj zdravstvenih težav v taboru Branika

Nova KBM Branik se je na Dunaj odpravila z 12 igralkami. Doma ostajata le poškodovani libero Urša Jerala in Lia Pozvek. Nekaj zdravstvenih težav imata tudi korektorka Mihela Planinšec (hrbet) in organizatorka igre Aleksandra Milosavljević (prst), a naj bi drevi vseeno pomagale ekipi.

Mariborčanke, ki so se že pred časom uvrstile na F4, v zadnjem času niso ne vem kako blestele tudi v domačem prvenstvu. Hud ritem igranja, sreda – sobota, je terjal davek in ''bankirke'' so pokleknile v Kopru, v Kamniku pa so bile boljše Kamničanke. Še vedno pa na lestvici modre skupine držijo točko prednosti pred Calcitom. ''Nekako bi lahko rekla, da je nervoza pred turnirjem prisotna. Še posebej, ko si v nekakšni krizi in ne veš točno v kakšni formi si. Upam, da se bo kriza končala in da bomo odigrale tako kot moramo. Če se slednje uresniči, se ne bojim za rezultat,'' je stanje v ekipi opisala 24-letna sprejemalka.

Velik favorit je domači Post

''Glede na prikazano skozi celotno sezono in na dejstvo, da se bo turnir igral na Dunaju, je avstrijska ekipa nedvomno favorit. Ostale tri ekipe pa so precej poravnane in vse bo odvisno od dnevne forme in izbrane taktike, je še povedala Potokarjeva in nadaljevala: ''Glede na to, da je letošnja Interliga zelo izenačena, je že sama uvrstitev na ''final 4'', velik uspeh.''

''Presrečna bi bila s prvim mesto. Vse je mogoče. Zagotovo pa hočemo dobiti medaljo,'' je še zaključila Monika.

Mariborčanke, ki so na vrhu Interlige stale že v sezoni 2009/2010, ob 12.00 čaka prvi trening v tekmovalni dvorani, polfinalni obračun s slovaško ekipo pa se začne ob 19.00.

Ne spreglejte