Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 10. 2015,
9.20

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

1 DOL odbojka ACH Volley Calcit Volleyball Salonit Anhovo Panvita Pomgrad SIP Šempeter Triglav Kranj

Petek, 2. 10. 2015, 9.20

7 let, 12 mesecev

Poslastica v Kamniku pripadla ACH Volleyju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbojkarji ACH Volleyja so v derbiju 11. kroga 1. DOL po petih nizih strli odpor trdoživega Kamnika in ohranili primat najboljšega v Sloveniji. Panvita zmagala četrtič zapored.

Prvi niz derbija je šel prepričljivo v roke Kamničanom, ki so skoraj 500 gledalcev navduševali predvsem z atraktivnimi obrambami in prodornimi protinapadi. Ljubitelji odbojke so zatem spremljali izenačen drugi niz, saj sta bili moštvi, ki sta prikazali kakovostno odbojko, do 18. točke ves čas poravnani. V sami končnici niza so si Kamničani privoščili pet napak, kar tri pri začetnem udarcu in dve v napadu ter gostom odprli pot do zmage. Ritem tretjega niza so narekovali Ljubljančani in ves čas vodili s točko ali dvema prednosti, igralci Calcit Volleyballa pa niso izkoristili nobene od priložnosti za izenačenje. Še naprej niso najbolje servirali, obenem pa niso mogli zaustaviti razpoloženega Jana Kozamernika. Na začetku četrtega niza se je poškodoval prodorni kamniški sprejemalec Žiga Štern, a so gostitelji še naprej igrali dobro in v napeti končnici, v kateri so vodili s 23:21, a nato ACH Volleyju prepustili vodstvo, prišli do izenačenja na 2:2 v nizih. V petem nizu so bili prepričljivo boljši slovenski prvaki, ki so povedli s 5:1 in 8:5, Kamničanom pa, kljub borbenosti in veliki želji po zmagi, prednosti ni uspelo izničiti.

"ACH Volleyju se pozna, da ima več izkušenj od nas, da je navajen težkih tekem in da ravno v končnicah nekateri njihovi igralci odigrajo najboljše poteze, nekateri naši pa morda ravno takrat najslabše. Toda po drugi strani je kakovost realno na njihovi strani in poraz z 2:3 je pravzaprav dokaj pohvalen tudi za nas in je dober obet za sredo. Če se bomo uspeli regenerirati po tako težki tekmi, imamo dobre možnosti, da dosežemo tisto, kar nas v tem trenutku najbolj zanima," navkljub poraz ni bil slabe volje Marko Brumen, trener Calcita Volleyballa. Kamnik bo v sredo lovil vstopnico na zaključni turnir pokala, a naloga ne bo lahka, saj v Kanal k Salonitu odhaja z zaostankom.

Zadovoljen pa je bil tudi trener ljubljanske ekipe Bogdan Kotnik: "Mislim, da je bilo na obeh straneh veliko kakovostnih akcij in za slovensko odbojko je to samo dobro. Glede na to, da Kamničani zanesljivo zmagujejo v Evropi, da se mi skušamo upirati najboljšim evropskim ekipam, potem pa se dobimo na tekmi domačega prvenstva, da vidimo, kdo je trenutno najboljši v Sloveniji. Evropa obojim koristi, da lahko dvignemo kakovost slovenske odbojke."

Kako je bilo na preostalih tekmah?

Po nekaj lepih predstavah na prvenstvenih tekmah in vse boljši formi, ki so jo kazali Prekmurci, se je igralcem Panvite Pomgrad na domači tekmi proti SIP Šempetru tokrat nekoliko zalomilo, saj so Savinjčane premagali s 3:2 in jim tako oddali točko. O zmagovalcu je odločil nekoliko boljši sprejem domačih, k so bili malo uspešnejši tudi v napadalnih akcijah, medtem ko so si na drugi strani Šempetrani privoščili kakšno napako več.

Odbojkarji kranjskega Triglava so tokrat gostili ekipo Maribora in se veselili še sedme prvenstvene zmage. Potem, ko so bili v prvem nizu že v izgubljenem položaju, saj so si Mariborčani priigrali že tri zaključne žoge, so varovanci Sašota Ropa najprej na razliko dobili uvodni niz, nato Štajercem oddali drugega ter bili, predvsem na račun zelo dobre igre v obrambi ter razpoloženih Janka Breganta, Nejca Uršiča in Mateja Köka, ki so skupaj zbrali kar 42 točk, boljši tako v tretjem kot v četrtem nizu.

Igralci Salonita iz Anhovega, ki so v prejšnjem krogu nepričakovano izgubili proti Krki, so tokrat brez težav, s 3:0 odpravili Fužinar. Ravenčani tako še naprej ostajajo brez zmage, z le štirimi osvojenimi nizi in šestimi točkami zaostanka za Žirovnico, ki je prišla do pomembne zmage nad novomeško Krko.

Ne spreglejte