Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 11. 2014,
12.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

odbojka liga prvakov ACH Volley Gregor Ropret Alen Pajenk Posojilnica Dob Bogdan Kotnik Danijel Koncilja Jani Kovačič Nejc Pušnik Rok Satler

Nedelja, 2. 11. 2014, 12.36

7 let, 12 mesecev

Poraz ACH Volleyja v Nemčiji, Pajenk blestel v Španiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarji ACH Volleyja so doživeli prvi poraz v novi sezoni lige prvakov. Boljši so bili nemški prvaki.

Berlin, ki je v zadnjem času nepremagljiv v Nemčiji, je bil za Ljubljančane prevelik zalogaj. Varovanci Tomija Šmuca so začeli odlično in dobili prvi niz, a so nato vajeti prevzeli Nemci in upravičili vlogo favoritov.

Prvi favorit v skupini C Asseco Resovia je že v torek na domačem terenu s 3:0 v nizih premagala Budvansko Rivijero. Pri Poljakih sta 15 točk dosegla Jochen Schöps in Rafal Buszek, pri Črnogorcih pa Armando Danger Mulen (17).

Slovenci imamo poleg ACH Volleyja veliko zastopstvo v avstrijskih dveh predstavnikih. Posojilnica Aich/Dob, ki jo trenira Bogdan Kotnik in zanjo igra pet Slovencev so pred domačimi gledalci izgubili z Olympiacosom. Še lani oranžni zmaj Gregor Ropret pa je z avstrijskim prvakom iz Innsbrucka, Hypo Tirolom klonil v Belgiji.

To pa še ni vse. Kot je že običaj v zadnjih letih, ligo prvakov igra tudi Alen Pajenk, ki se je kot edini od slovenski predstavnikov veselil zmage. Jastrzebski je v Španiji preskočil Teruel. Mariborčan je bil z 12 točkami drugi strelec ekipe.

Odlično je sezono odprl tudi eden izmed favoritov, Zenit, ki je doma s 3:0 premagal nemški Friedrichshafen. Najboljši pri Rusih je bil letošnja izjemna okrepitev, Kubanec Wilfredo Leon, ki je dosegel 17 točk. Velja omeniti tudi poraza obeh italijanskih predstavnikov. Treia, nekdanja Macerata, je izgubila v gosteh proti Fenerbahčeju, pri katerem je blestel legendarni Ivan Miljković, Piacenza pa doma proti romunski Constanti.

Evropski prvak Belogorje Belgorod je zanesljivo slavil v Parizu, podprvake iz Ankare pa je v prvem krogu zaustavila Perugia, ki jo od letošnje sezone naprej vodi legendarni Nikola Grbić.

Ne spreglejte